AMD:n Barts-ohjainten tietoja julki

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

AMD:n Barts-ohjainten tietoja julki
Kiinalaisella Chiphell-foorumilla on julkaistu AMD:n tulevien Barts-piiriin perustuvien näytönohjainten tekniset tiedot. Barts-sarja saapuu korvaamaan Juniper-pohjaisia HD 5770 ja HD 5750 -kortteja. Barts on tarkoitettu pääasiassa Nvidian GeForce GTX 460:n haastajaksi ja ainakin numeroiden perusteella AMD tarjoaa kovaa kilpailua.

Suurin ero edeltäjiinsä Barts-ohjaimilla on siirtyminen 256-bittisen muistiväylän käyttöön verrattuna Juniper-sarjan 128-bittiseen. Sekä Barts XT ja Barts PRO -malleissa tulee olemaan gigatavu muistia.

Nvidian GTX 460 1GB -mallin kanssa kilpailemaan tarkoitettua Barts XT tulee sisältämään 12 SIMD-laskentayksikköä, 960 varjostinyksikköä, 48 ROP-partitiota ja 48 tekstuuriyksikköä. Grafiikkaprosessori pyörii tietojen mukaan 850 MHz:n kellotaajuudella ja TDP-arvoksi kerrotaan 150W. Vertailun vuoksi Juniper XT sisältää 800 varjostinta ja 40 tekstuuriyksiköä, myös TDP on kohtalaisen paljon pienempi.

Barts PRO sisältää 800 varjostinyksikköä, 40 tekstuuriyksikköä ja ytimen kellotaajuus tulee sijoittumaan 700 ja 725 MHz:n välimaastoon, TDP tulee sijoittumaan alle 150W:n. Barts PRO on suunniteltu haastamaan 768 megatavun versiota GTX 460 -ohjaimesta.

Edit: Muualla netissä liikkuvien tietojen perusteella Chiphell-foorumin postauksen todenperäisyyten on syytä suhtautua suurella varauksella.

2 kommenttia

johtaja59
Kuinkahan kauas julkaisu on kaavailtu?
jartar
Lokakuussa julkaistaan Barts näyttikset. Päivää ei ilmeisesti vielä kerrottu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille