OCZ asensi neljä Sandforce-ohjainta SSD-asemaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

OCZ asensi neljä Sandforce-ohjainta SSD-asemaan
Muistivalmistaja OCZ on esitellyt Intel Developer Forum -tapahtumassa uutta RevoDrive X2 SSD-asemaansa, joka sisältää peräti neljä markkinoiden parhaksi väitettyä Sandforce-muistiohjainta. Asiasta kertoi HotHardware-sivusto.

RevoDrive-asemat eivät ole tarkoitettu perinteiseen 2,5" kovalevypaikkaan, vaan ne on rakennettu PCI Express -väylään asennettavan lisäkortin muotoon.

Neljän muistiohjaimen ansiosta levy muodostaa erittäin suoritukykyisen RAID 0-kokoonpanon. Muistina asemassa on käytetty Intelin MLC-flashmuistia (Multi Level Cell). Valmistaja lupaa asemalle vaikuttavia suorituskykylukemia. Enimmäislukunopeus on tietojen mukaan 740 MB/s ja kirjoitusnopeus 730 MB/s. IOPSien määrässä mitattuna asema kykenee suorittamaan 120 000 4k-random-write-operaatiota.

3 kommenttia

Grina
Tuossa saattaisi jo huomata eron kovalevyyn...
Insomniu
Originally posted by Grina:
Tuossa saattaisi jo huomata eron kovalevyyn...

Niinkin voisi sanoa!
Joker_
Quote:
Neljän muistiohjaimen ansiosta levy muodostaa erittäin suoritukykyisen RAID 0-kokoonpanon.
Vaikka OCZ:n sivuillakin sanotaan näin, epäilen tätä. RAID-0 on tunnetusti erittäin huono vaihtoehto kun tarvitaan korkeaa IOPS-suorituskykyä. Esimerkiksi viiden levyn RAID-0-pakan IOPS-suorituskyky on sama kuin pakan huonoimman yksittäisen levyn.

Veikkaisin OCZ:n tarkoittavan enemmänkin jotain load-balancing-menetelmää tms., jonka avulla voidaan jakaa kuormaa tasaisesti. Ehkä jotain samaa ideaa kuin ZFS:n dynamic stripessa, jota myös joskus virheellisesti kutsutaan RAID-0:n vastineeksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille