Intel esitteli P67-pohjaista emolevyään

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel esitteli P67-pohjaista emolevyään
Intel esitteli eilen San Franciscossa pidetyssä Intel Developer Forum -tapahtumassa tulevia Sandy Bridge -prosessoreitaan. Tänään Intel paljasti sen omaa tuotantoaan olevan Burrage-koodinimellistä emolevyä. Virallisesti DP67BG-niminen emolevy on P67-piirisarjansa myötä tarkoitettu nimen omaan tuleville Sandy Bridge -prosessoreille. Myös Gigabyte esitteli kahta P67-pohjaista emolevyä samassa tapahtumassa.

Burragesta löytyy kaksi PCIe x16 -paikkaa, joten emolevy soveltuu SLI- ja CrossFireX-kokoonpanoihin mikäli Intel on päässyt sopimukseen lisenssiasioista Nvidian ja AMD:n kanssa. Lisäksi emolevyltä löytyy kaksi PCI- ja kolme PCIe x1 -paikkaa. USB 2.0 -portteja löytyy yhteensä 14, joista kahdeksan löytyy takapaneelista. Myös kaksi USB 3.0 -porttia on sijoitettu takapaneeliin, mitkä on toteutettu NECin ohjaimella, joten P67-piirisarjasta ei integroitua USB 3.0 -ohjainta löydy.

SATA-liittimiä on kuusi. Värikoodauksista päättelemällä SATA 3.0 Gb/s -liittimiä on neljä ja SATA 6 Gb/s -portteja kaksi. ATX-virtaliitin on sijoitettu yläkulmaan, aivan muistipaikkojen viereen.

Emolevyn takapaneelista löytyy yksi erikoisuus. Siinä ei ole lainkaan videoulostuloa, jonka voisi olettaa löytyvän Sandy Bridge -emolevystä. Ilmeisesti Burrage on suunnattu korkeimpaan teholuokkaan, jolloin ulostulo on kieltämättä hieman turhanoloinen.
Kuvia tulevasta emolevystä voi käydä katsomassa yllä linkitetystä Legit Reviews -sivuston artikkelista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille