AMD esitteli vähävirtaista Zacatea

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD esitteli vähävirtaista Zacatea
Vastaiskuksi IDF:n Sandy Bridge -uutisointiin AMD demosi uutta vähävirtaista Zacate APUa pelaamalla City of Heroes -peliä.

Zacate osuu 18W virrankulutukselleaan tulevien Ontario ja Llano -piirien väliin, ja on tarkoitettu vähävirtaisiin kannettaviin. Zacatessa on kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, ja se valmistetaan TSMC:n 40nm tekniikalla.

AMD esitteli Zacaten graafista suorituskykyä pelaamalla City of Heroes -peliä (1024x768, low quality) Zacate-alustalla vastassaan Intelin Core i5. Zacate pyöritti peliä kaksi kertaa nopeammin kuin huomattavasti kookkaampi Intel-prosessori. Graafinen suorituskyky vastasi Anandtechin mukaan tulevan Sandy Bridgen tehoja, joka on vakuuttavaa ottaen huomioon, että Zacate on paljon pienempi piiri, arviolta vain 74mm^2.

Pelidemon lisäksi AMD esitteli Zacaten suorituskykyä IE9-selaimella ja Psychadelic -testiohjelmalla, joka testaa HTML5 rautakiihdytystä. Zacate keräsi testissä 1769 pistettä, kun taas Intelin core i5 jäi 176 pisteeseen.
AMD:n mukaan Zacatea käyttäviä koneita tullaan näkemään jo 2011 alusta, ja ensimmäisenä piirit tulevat noin 500 dollarin läppäreihin. AMD lupaa myös yli 8 tunnin akkukestoa osalle malleista, mitattuna MobileMarkilla.

Zacaten lisäksi Ontario tulee markkinoille samaan aikaan täyttämään miniläppärikategorian. Llano saapuu näillä näkymin toisen neljänneksen loppuun mennessä työpöydille ja tehokkampiin kannettaviin. Bulldozer taas saapuu vuoden toisella puoliskolla palvelimiin ja tehokoneisiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille