Nvidia tuo Fermiä massoille GTS 450 -ohjaimella

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Nvidia tuo Fermiä massoille GTS 450 -ohjaimella
Nvidia on nyt virallisesti julkaissut GeForce GTS 450 -näytönohjaimen, jonka ominaisuudet eivät ole erityisen suuri yllätys kaikkien aiempien kuva- ja tietovuotojen jälkeen. GTS 450 perustuu GF106-ytimeen, joka nähtiin jo aiemmin mobiiliversioiden julkistuksen yhteydessä.

GF106-ydin on teoriassa puolikas versio GF104-ytimestä, mutta se sisältää kuitenkin enemmän kuin puolet muistiohjaimia ja ROP-yksiköitä. Nvidia on kuitenkin poistanut GTS 450 -ohjaimesta käytettävästä GF106-ytimestä käytöstä yhden muistiohjaimen ja ROP-yksikön. Tällä hetkellä ainut täydellistä GF106-ydintä käyttävä näytönohjain on siis mobiilikäyttöön tarkoitettu GT 460M.

Yhden muistiohjaimen puuttuminen tiputtaa GTS 450:n muistiväylän 128-bitin tasolle ja se sisältää 192 CUDA-ydintä. GPU toimii 783 MHz:n kellotaajuudella, CUDA-ytimet 1566 MHz taajuudella ja gigatavu GDDR5-muistia 902 MHz:n taajuudella. Nvidia mukaan GTS 450 on optimaalinen 1680x1050 resoluutiolla tapahtuvaan pelaamiseen.

GTS 450:n TDP-arvoksi ilmoitetaan 106 wattia, mutta Nvidian mukaan se ei ole kuitenkaan suurin mahdollinen. Uusi näytönohjain onkin suunniteltu jättämään ylikellottajille tarpeeksi liikkumatilaa ja valmiiksi ylikellotettuja malleja on tulossa markkinoille useita. Korkeimmat kellotaajuudet ovat tällä hetkellä jo 930 MHz GPU:n osalta.
GeForce GTS 450 tullaan hinnoittelemaan noin 130 dollariin, eli se tunkeutuu hintansa puolesta tehokkaasti AMD:n Radeon HD 5750 -näytönohjaimen reviirille. GTS 450-kortteja on tulossa lähes kaikilta valmistajilta.

Ensimmäisiä testejä voi lukea esimerkiksi näiltä sivustoilta: Guru3D, Hothardware, Legitreviews.

3 kommenttia

wipe2000
Quote:
GTS 450:n TDP-arvoksi ilmoitetaan 106 wattia, mutta Nvidian mukaan se toimii tarpeen vaatiessa myös korkeammissa lämpötiloissa.

Tässä käännöksessä on jotenkin ajatus hukassa, miten tehonkulutus (watteja) suoraan liittyy korkeampiin lämpötiloihin (asteita tai Kelvineitä)? Toimii korkeammissa lämpötiloissa kuin mikä?
squi
Originally posted by wipe2000:
Quote:
GTS 450:n TDP-arvoksi ilmoitetaan 106 wattia, mutta Nvidian mukaan se toimii tarpeen vaatiessa myös korkeammissa lämpötiloissa.

Tässä käännöksessä on jotenkin ajatus hukassa, miten tehonkulutus (watteja) suoraan liittyy korkeampiin lämpötiloihin (asteita tai Kelvineitä)? Toimii korkeammissa lämpötiloissa kuin mikä?
Totta, lauseessa oli epähuomiossa mennyt liikaa mutkia suoriksi, muutin tarkemmaksi.
Bodomed
Iihan sievän näköinen pelihän tuo on! :P


Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille