Intel esitteli Sandy Bridgeä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Intel esitteli Sandy Bridgeä
Intel on tänään esitellyt uutta Sandy Bridge -arkkitehtuuria San Franciscossa järjestetyssä Intel Developer Forumissa.

Virallisesti Sandy Bridge tullaan tuntemaan toisen sukupolven Intel Core -prosessoriperheenä. Sandy Bridge valmistetaan 32nm valmistustekniikalla, ja se pitää sisällään prosessorin lisäksi näytönohjaimen, joka hyödyntää samaa välimuistia prosessorin kanssa.

Sandy Bridgessä on uusi rengasmallinen väyläratkaisu, joka Intelin mukaan tarjoaa entistä parempaa suorituskykyä ja riittävää kaistaa suorittimen ja näytönohjaimen paketille. Uusi Advanced Vector Extension -käskykantalaajennus on myös lisätty, ja se tulee nopeuttamaan liukulukulaskentaa paljon käyttäviä sovelluksia, kuten valokuvaeditointia. Myös Turbo Boostia on kehitetty, ja myös GPU tulee hyödyntämään sitä.Sandy Bridgestä löytyy myös erillinen yksinomaan videon rautapurulle omistettu osio, ja Intel demosi ominaisuutta Cyberlinkin Media Espresso -ohjelmalla konvertoimalla minuutin pituisen 1080p HD-videon iPhone-yhteensopivaan formaattiin, paikalla olleen Anandtechin mukaan alle kymmeneen sekuntiin.
Tehokkain suoritinmalli tulee olemaan Core i7-2600K, jossa on neljä ydintä 3,4 GHz taajuudella, 8MB L3-välimuistia ja suorittimen TDP on 95W. Sandy Bridgessä on noin miljardi transistoria, ja Intelin Dadi Perlmutter arvioi, että noin kymmenen vuoden päästä transistoreja tulee olemaan noin 100 miljardia.

Ensimmäiset Sandy Bridge -prosessorit tulevat markkinoille heti ensi vuoden alussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille