AMD ei vielä suunnittele tablet-prosessoreita

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD ei vielä suunnittele tablet-prosessoreita
AMD ei aio ryhtyä valmistamaan prosessoreita tablet-kokoluokan laitteisiin lähitulevaisuudessa. AMD:n varatoimitusjohtaja Leslie Sobon kertoi Inside Hardware -sivuston haastattelussa, että yhtiö aikoo panostaa tablet-tietokoneisiin vasta, kun alustan toimivuus ja haluttavuus on todistettu.

Tulevan prosessorin ja näytöohjaimen samalle sirulle integroivan Fusion-tekniikan ja vähävirtaisten Bobcat-ydinten myötä AMD:llä on tekniset valmiudet kannettavien laitteiden prosessoreiden valmistukseen.

"Näkökantamme tablet-koneisiin on sama kuin aikanaan netbook-laitteisiin. Kun markkinat ovat valmiit, Ontario antaa meille mahdollisuuden vallata itsellemme sopivan markkinaosuuden", kertoo Sobon AMD:n strategiasta.

Lähiaikoina AMD aikoo kuitenkin keskittyä ydinosaamisalueeseensa ja pyrkiä laajentamaan markkinosuuttaan nykyisillä alustoilla.

"AMD:n asema on hyvin erilainen kuin kilpailijallamme [Intelillä]. Kun markkinaosuutemme kuitenkin on vain 15%, osakkeenomistajiemme kannalta on parempi että keskitymme markkinaosuutemme kasvattamiseen nykyisen toiminnan parissa" Sobon analysoi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille