AfterDawn logo

Googlen mukaan Android ei ole valmis tablet-kokoon

Teemu Laitila Teemu Laitila

Googlen mobiilituotteista vastaava johtajan Hugo Barran mukaan Android 2.2 (Froyo) ei ole vielä valmis käytettäväksi isompiruutuisissa tablet-tietokoneissa. Kommentti on ristiriidassa sen suhteen, että Anroid-pohjaisia tabletteja on viime aikoina julkaistu useita.

Googlen mukaan nykyistä Android 2.2 -versiota käyttävissä tableteissa ei tulla näkemään virallista Android Markettia, mikä vähentää käytettävissä olevien ohjelmien määrää oleellisesti.

"Android-marketin nykyiset ohjelmat eivät yksinertaisesti toimisi tablet-koneilla, sillä Froyoa ei ole suunniteltu tähän kokoluokkaan" kertoo Barra.

Samsungin paljon puhuttu Android-pohjainen Galaxy Tab on kuitenkin onnistuneesti kiertänyt Googlen asettamia rajoitteita, sillä tekniseltä kantilta se on vain ylikokoinen puhelin. Tietojen mukaan 85 - 90% Android Marketin ohjelmista on ainakin nimellisesti yhteensopivia Galaxy Tabin kanssa.

Android Marketin rajoituksia perustellaan Applen tapaan mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoamisella.


"Haluamme ensin luoda toimivan tavan levittää yhteensopivia ohjelmia ja varmistaa käyttäjillemme oikeanlaisen käyttökokemuksen" Barra selittää.

Seuraavien Gingerbread- ja Honeycomb-koodinimellisten versioiden uskotaan olevan optimoituja tablet-käyttöön. Villeimpien huhujen mukaan Gingerbread voitaisiin julkistaa jo ensi kuussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT