Quo Computer julkaisi Hackintoshin nestejäähdytyksellä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Quo Computer julkaisi Hackintoshin nestejäähdytyksellä
PC-valmistaja QuoComputer on ilmoittanut tuovansa myyntiin vesijäähdytyksellä varustetun kokoonpanon, johon voi halutessaan asentaa myös Mac OS X -käyttöjärjestelmän, asiasta kertoi englanninkielinen Tom's Hardware.

Apple on perinteisesti suhtautunut erittäin nihkeästi yrityksiin, jotka myyvät OS X -yhteensopivia laitteita ilman sen lupaa ja viimeisin yrittäjä Psystar joutui Applen oikeustoimien kohteeksi nopealla aikataulula.

Quo Computerin maxQ2-järjestelmä sisältää Asetekin Mac Pro:lle valmistaman vesijäähdytysjärjestelmän ja Intelin 3,6 GHz:n taajuudella toimivan kuusiytimisen Core i7 -prosessorin, 12 gigatavua RAM-muistia, 240 gigatavun SSD-levyn käyttöjärjestelmän asennukseen sekä teratavun kokoisen perinteisen kiintolevyn varastointitarkoituksiin, näytönohjaimena toimii Nvidian GeForce 285 GTX, joka kykenee hyödyntämään Adoben Mercury Playback Engine -grafiikkamoottoria.

Vesijäähdytys perustuu kokonaan suljettuun kiertoon, eikä se vaadi käyttäjältä huoltotoimenpiteitä. Veden jäähdytyksessä käytetään 120 mm:n tuulettimella varustettua jäähdytinkennoa.

"Asetek on näyttänyt, miten vesijäähdytyksellä Applen MacPro:n tapauksessa saavutetaan lisää suorituskykyä ja voidaan pitää melutaso alhaisempana. QUO:n maxQ2-järjestelmä antaa Mac OS X -harrastajille saman hyödyn ilman asentamisesta koituvaa vaivaa", kertoo hyödyistä Asetekin markkinointipäällikkö Steve Branton.
Vaikka järjestelmälle kertyy hintaa 3765 dollaria, se tulee silti halvemmaksi, kuin Apple-brändätty Mac Pro. maxQ2 tulee myyntiin 15 syyskuuta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille