AMD esittelee Zacaten suorituskykyä ensi viikolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

AMD esittelee Zacaten suorituskykyä ensi viikolla
Intel järjestelee kiivaasti omaa Intel Developer Forum -tapahtumaa, mutta AMD näyttäisi ottavan median huomion ensi viikolla. AMD kertoi esittelevänsä ensimmäistä kertaa julkisesti Zacate-hybridiprosessorin suorituskykyä. Tilaisuus pidetään San Franciscossa, Yhdysvalloissa.

Zacate on siis AMD:n Fusion-sukupolven CPU-GPU-prosessori. Zacaten prosessoriosa koostuu kahdesta Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvasta ytimestä (x86). Zacaten GPU on kehitetty ATI Cedar-sirusta, joka tukee DirectX 11:tä, OpenCL:ää ja DirectComputea. Zacate on valtavirralle suunnattu alemman hintaluokan CPU-GPU. TDP-arvo on ainoastaan 18 wattia.

AMD aikoo esitellä Zacaten suorituskykyä muun muassa 1080p-resoluutioisen videon rautakiihdytyksen ja pelitestien avulla. Zacate on saanut rautakiihdytystä varten teräväpiirtokuvan purkuun pystyvän UVD-teknologian.

2 kommenttia

ahet
suosituskyky?
_kooma_
Mielenkiinnolla seuraillut tätä hommaa, josko AMD:ltä tulisi jotakin todella kilpailukykyistä tässä sekvensissä, kun tuolla pöytäkone puolella ovat "jonkin" verran jäljessä Inteliä, toisaalta kuluttaja tuossa hyötyy kun saa pätevää rautaa edullisemmin. Toivonkin että vastaavaa tapahtuisi tuossa mini kannettava ja muutoinkin läppärien sarjassa, eli että saataisiin kunnon kilpailua sillekkin saralle.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille