EVGA kellotti GTX 460 FTW -kortit 850 MHz vauhtiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

EVGA kellotti GTX 460 FTW -kortit 850 MHz vauhtiin
EVGA on julkaissut kaksi uutta tehtaalla kellotettua GF104-grafiikkapiiriin perustuvaa GeForce GTX 460 näytönohjainta FTW-liitteellä varustettuna. Molemmat nyt julkaistut kortit ovat markkinoiden huippuluokkaa jääden numeroissa niukasti jälkeen ainoastaan PoV/TGT The BEAST -mallille.

GTX 460 FTW -kortit on saatu GPU:n osalta kellotettua kunnioitettavaan 850 MHz:n, varjostinyksiköt pyörivät 1700 MHz: taajuudella ja GDDR5-muistin taajuutta on nostettu 4000 MHz:n. Nvidian referenssimallin lukemat ovat 675/1350/3600. Muistiväylä on 256-bittinen.

Kortit sisältävät 336 CUDA-ydintä sekä gigatavun muistia. Kahden DVI-liittimen lisäksi tarjolla on HDMI-liitäntä.

Huipputason lukemat on saavutettu käyttämällä erillistä MOSFET-jäähdytyssiiliä ja erilaiset jäähdytysjärjestelmät ovatkin ainut kortit toisistaan erottava tekijä. Toinen kortti on varustettu referenssimalliin perustuvalla jäähdytyksellä ja toiseen EVGA on suunnitellut External Exhaust (EE) -jäähdytyksen, joka siirtää kuuman ilman tehokkaammin ulos kotelosta.

Hintaa on huomattavasti referenssimalleja enemmän, mutta EVGA lupaa myös 30% parempaa suorituskykyä. Yksinkertaisemmalla jäähdytyksellä varusteltu GTX 460 FTW -malli maksaa 260 dollaria ja tehokkampi jäähdytys GTX 460 FTW EE -mallissa maksaa 270 dollaria. Korkeista kellotaajuksista päätellen 10 dollarin lisäpanostus viileyteen ei ole välttämättä huono päätös.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille