AfterDawn logo

Eizolta näyttö peli- ja multimediakäyttöön

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Paremmin ammattikäyttöön suunnatuista näytöistään tunnettu Eizo on julkaissut nimenomaan pelaamiseen ja elokuvien katseluun tarkoitetun näyttömallin. Foris FS2331 käyttää VA (vertical alignment) -paneelia, joka tarjoaa hieman TN-paneeleita tarkempaa värintoistoa ja katselukulmia, mutta yleensä IPS-paneeleita halvempaan hintaan.

23" kokoisen näytön natiivi resoluutio on 1920x1080. Näytöstä löytyy kaksi HDMI-liitintä, DVI-D ja analoginen D-Sub. Vaikka VA-paneelien vasteaikaa pidetäänkin usein pelaamiseen liian hitaana, Eizo ilmoittaa Foriksen vastajaksi 7ms. Näytön suurin mahdollinen kirkkaus on 300 cm/m2 ja se sisältää EcoView-sensorin, joka säätää näytön kirkkauta automaattisesti ympäristön mukaan.

Näyttöön on sisäänrakennetu neljä esiasetusta eri käyttötarkoituksiin (Elokuvat, Paperi, sRGB, Pelaaminen) ja lisäksi käyttäjä voi tallentaa muistiin kaksi omaa asetustaan. Pienenä erikoisuutena näytön mukana toimitetaan punainen, harmaa tai sininen palanen tarranauhaa, jonka voi kiinnittää näytön alareunassa olevaan sille tarkoitettuun kohtaan tuomaan yksilöllistä tuntua.


Foris FS2331 -mallin pitäisi saapua kauppoihin piakkoin ja valmistaja on myöntänyt sille viiden vuoden takuun. Eizon sivujen mukaan näytön suositushinta on 4495 ruotsin kruunua eli noin 488 euroa.

Edit:Hinta lisätty

4 KOMMENTTIA

Insomniu1/4

Ei kyllä kovin lupaava näyttö mielestäni ole. Ja onko tuossa olevinaan kaiuttimet? No thanks.

pxhza2/4

Kun ne saisi niiden 28"/30" näyttöjen sillä 25xx resoluutiolla vähän parempiin hintoihin... 2500 vaakapikseliä alkaisi jo tuomaan mukavasti työpöytätilaa ja 28" olisi samalla mukava koon lisäys nykyisestä 22:sta. Mutta tosiaan hinnathan on tällä hetkellä jossain 800 euron tuntumassa joka on aivan liika ainakin minulle.

Eriol3/4

Zuoraan Eizon zivuilta: The recommended retail price for the FORIS FS2331 is SEK 4.495:- including VAT. Eli 488 euroa.

jartar4/4

Originally posted by Insomniu:

Ei kyllä kovin lupaava näyttö mielestäni ole. Ja onko tuossa olevinaan kaiuttimet? No thanks.


Sanoo ihminen kenen näyttö on Tn-kuraa. 500€ ei todellakaan ole paha hinta 23" VA-näytöstä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT