Lian Li julkaisee kaksi uutta mini-ITX -koteloa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Lian Li julkaisee kaksi uutta mini-ITX -koteloa
Laadukkaista alumiinikoteloista tuttu taiwanilainen yritys Lian Li julkaisee tänään kaksi uutta Mini-ITX -standardin koteloa sen Mini-Q -sarjaan: PC-Q09 ja PC-Q09F.

Mini-Q PC-Q09 on kooltaan 265x110x200mm ja painaa vain 1,4 kiloa. Koteloon mahtuu slim-mallinen optinen asema, yksi 2,5" kiintolevy sekä standardi 110W Mini-ITX-virtalähde ulkoisella muuntajalla, joka auttaa pitämään kotelon pienikokoisena. Lian Lin mukaan kotelo on jaoteltu kahteen eri tilaan, ylempi tila emolevylle ja alempi kiintolevylle ja optiselle asemalle. Tämän pitäisi auttaa pitämään komponentit viileämpänä.


Kotelo on valmistettu 1,5mm alumiinista, eikä siinä ole Lian Lin mukaan alumiinikoteloille ominaista resonointiongelmaa. 2,5" asema voidaan kiinnittää työkaluttomasti peukaloruuveilla, ja kumitassujen pitäisi estää kiintolevyjen värinän. Sivupaneelit kiinnitetään kuitenkin perinteisillä ruuveilla.

Mini-Q PC-Q09 on suunniteltu passiivista jäähdytystä silmällä pitäen, ja siinä on tuuletusaukot katossa ja sivupaneeleissa. Sivupaneeliin saa asennettua 80mm tuulettimen puhaltamaan kuumaa ilmaa pois kotelosta. Liitäntöjen osalta PC-Q09 tarjoaa kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä audioportit etupaneelin oikeassa laidassa.

Mini-Q PC-Q09F vuorostaan on hieman kookkaampi (265x124x200mm) ja painaa 2,1 kiloa. Isomman koon syynä on sisäänrakennettu 150W Flex ATX -virtalähde, ja muilta osin kotelo on identtinen PC-Q09:n kanssa.

Molemmat kotelot tulevat saataville neljällä eri värivaihtoehdolla: musta, hopea, punainen ja valkoinen. Lisäksi Lian Li tarjoaa VESA-kiinnityksen ja erikseen ostettavan tukijalan, jonka avulla kotelo voidaan kiinnittää näytön taakse.

Kotelot tulevat markkinoille syyskuussa, ja MSRP Yhdysvalloissa on PC-Q09:n osalta 169$ hopeiselle ja mustalle, 179$ punaiselle ja valkoiselle. PC-Q09F:n musta ja hopeinen versio maksavat 129$, punainen 189$ ja valkoinen 189$. Suomen hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole vielä tietoa. Kaikissa Lian Lin tuotteissa on kuitenkin 2 vuoden takuu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille