LaCie päivitti ulkoisia kiintolevyjä USB 3.0 -aikakauteen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

LaCie päivitti ulkoisia kiintolevyjä USB 3.0 -aikakauteen
LaCie julkaisi mukana kuljetettavaksi tarkoitetun Rikiki Go -kiintolevyn USB 2.0 -liitännällä muutama viikko sitten. Nyt LaCie on julkaissut päivitetyn version Rikistä sekä lisäksi uuden pienikokoisemman mallin. Vaikka nopeampi USB 3.0 -liitäntä ei ole vielä emolevyissä yleistynyt, sitä tukevia ulkoisia kovalevyjä alkaa saapua useiltakin valmistajilta.

Erityisesti paljon liikkuville ihmisille suunnattu Rikiki sai päivityksessä USB 3.0 tuen ja sen lisäksi julkaistiin pienikokoista tallennusta kaipaaville Minimus-malli, joka myös tukee nopeampaa USB-standardia.

Lukuunottamatta nopeamman USB-liitännän käyttöä, molempien levyjen ominaisuudet ovat melko tavanomaiset luokassaan.

Kuten aiempikin Rikiki-malli, molemmat nyt julkaistut levyt on paketoitu kokonaan harjatusta alumiinista valmistettuun koteloon. LaCien mukaan levyt tarjoavat alan nopeinta tiedonsiirtoa yltäen jopa 5 Gb/s teoreettiseen nopeuteen.


Rikiki USB 3.0 -mallia saa 500 gigatavun kokoisena 99,99 dollarin hintaan ja teratavun kokoisen Minimus-mallin hinnaksi kerrotaan 129,99 dollaria. Nopeampi USB keventää kukkaroa noin 10 dollaria enemmän aiemmin julkaistuun hitaampaan Rikiki-malliin verrattuna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

arcanix
Quote:
sen lisäksi julkaistiin pienikokoista tallennusta kaipaaville Minimus-malli, joka myös tukee nopeampaa USB-standardia
Joka kuitenkin vaatii ulkoisen virtalähteen.

Kommentoi uutista