VIA julkaisee ensimmäisen neliydinprosessorin ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

VIA julkaisee ensimmäisen neliydinprosessorin ensi vuonna
DigiTimes-sivuston mukaan puolijohdeyritys VIA aikoo tuoda yhtiön ensimmäisen neliydinprosessorin markkinoille vuoden 2011 aikana. Yhtiö on noin viisi vuotta perässä Intelin vastaavasta tuotejulkaisusta ja AMD:stä neljä vuotta. Yhtiö ei itse ole kommentoinut tietoja.

VIAn neliydinprosessorin kaveriksi aiotaan julkaista myös VN11-piirisarja, josta löytyy DirectX 11:tä tukeva integroitu näytönohjain. Tulevan piirisarjan valmistus annetaan TSMC:n hoteisiin.

Neliytimisen prosessorin lisäksi VIA aikoo tuoda markkinoille kaksiytimisiä VIA Nano -prosessoreja tämän vuoden aikana. Nanot tikittävät alle kahden gigahertsin taajuudella ja niiden TDP-arvot ovat alle 20 wattia. Prosessorit ovat valmistettu TSMC:n 40 nanometrin prosessilla.

VIA alkaa käyttää enenevässä määrin TSMC:n tuotantolinjoja. Yhtiö toivoo tällä tavoin syntyvän säästöjä. Yhtiön tappiot vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla oli 45 miljoonaa dollaria.

2 kommenttia

Karimento
On se sääli, että miniläpäreissä käytettiin noita Intelin prossuja, vaikka VIAn prossu oli vähävirtaisempi ja tehokkaampi.
Toivottavasti firma vähän saa nostetta siivilleen.
nwind
Kilpailu markkinoilla pakottaa kehitykseen, VIA luottanut liikaa siihen että vanhalla pärjää :) Toisaalta muistelen kaiholla EPIAN emoja :D olivat pieniä sillon joskus :D

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille