AfterDawn logo

VIA julkaisee ensimmäisen neliydinprosessorin ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

DigiTimes-sivuston mukaan puolijohdeyritys VIA aikoo tuoda yhtiön ensimmäisen neliydinprosessorin markkinoille vuoden 2011 aikana. Yhtiö on noin viisi vuotta perässä Intelin vastaavasta tuotejulkaisusta ja AMD:stä neljä vuotta. Yhtiö ei itse ole kommentoinut tietoja.

VIAn neliydinprosessorin kaveriksi aiotaan julkaista myös VN11-piirisarja, josta löytyy DirectX 11:tä tukeva integroitu näytönohjain. Tulevan piirisarjan valmistus annetaan TSMC:n hoteisiin.

Neliytimisen prosessorin lisäksi VIA aikoo tuoda markkinoille kaksiytimisiä VIA Nano -prosessoreja tämän vuoden aikana. Nanot tikittävät alle kahden gigahertsin taajuudella ja niiden TDP-arvot ovat alle 20 wattia. Prosessorit ovat valmistettu TSMC:n 40 nanometrin prosessilla.

VIA alkaa käyttää enenevässä määrin TSMC:n tuotantolinjoja. Yhtiö toivoo tällä tavoin syntyvän säästöjä. Yhtiön tappiot vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla oli 45 miljoonaa dollaria.

2 KOMMENTTIA

Karimento1/2

On se sääli, että miniläpäreissä käytettiin noita Intelin prossuja, vaikka VIAn prossu oli vähävirtaisempi ja tehokkaampi.
Toivottavasti firma vähän saa nostetta siivilleen.

nwind2/2

Kilpailu markkinoilla pakottaa kehitykseen, VIA luottanut liikaa siihen että vanhalla pärjää :) Toisaalta muistelen kaiholla EPIAN emoja :D olivat pieniä sillon joskus :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT