AfterDawn logo

Asukselta Eee PC AMD-prosessorilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Asus on julkaissut uuden Eee PC-netbookin ensimmäistä kertaa AMD:n prosessorilla. Eee PC 1201K on varustettu AMD:n Geode NX 1750 -mallisella vähävirtaisiin laitteisiin tarkoitetulla prosessorilla sekä SiS 741GX piirisarjalla. Asus on ensimmäinen netbook-valmistaja, joka käyttää Geode-prosessoria.

1201K:n käyttöjärjestelmänä on Windows XP ja siinä on 12,1" LED-taustavalaistu näyttö 1366x768 resoluutiolla. Geode-prosessori pyörii 1,4 GHz:n taajuudella, koneessa on gigatavu keskusmuistia, 160 gigatavun kovalevy, Ethernet, 802.11 b/g/n Wifi ja kuuden kennon akku.

Tietojen mukaan laitteen kuuden kennon akulla saavutetaan vain kahden tunnin käyttöaika, mikä on suorastaan huono saavutus netbook-luokan koneella. Eee PC 1201K on jo myynnissä ainakin Italiassa ja hintaa laitteella on 329 euroa.

Nähtäväksi jää kuinka 1201K pärjää kilpailussa jo ennestään runsain määrin markkinoilta löytyviä Intelin Pine Trail -pohjaisia pikkuläppäreitä vastaan, joiden hinnat alkavat Euroopassa 335 eurosta.

1 KOMMENTTI

robsku1/1

Alkup. netbookit maksoivat pari sataa, ja se oli yksi monista syistä jotka innostivat harkitsemaan. Itselläni myös pieni koko (nykyään näkee netbookkina myytävänä koneita jotka ovat kuin pieniä perusläppäreitä ja tietty mahdollisuus Linux käyttikseen. Tietty voi asentaa later, mutta meikä poika ei Vista lisenssistä maksa - ostan vielä käytetyn tokan sukupolven (ei sen pienimmän vaan seuraavan koon näytön omaavan) - mahtaa olla halpa tänä päivänä ja täyttää täysin mun tarpeet läppärin osalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT