Dell nousi toisiksi suurimmaksi PC-valmistajaksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Dell nousi toisiksi suurimmaksi PC-valmistajaksi
Tutkimusyhtiö iSupplin mukaan Dell on vuoden 2010 toisen vuosineljänneksen aikana noussut maailman toiseksi suurimmaksi tietokonevalmistajaksi. Dell menetti asemansa viime vuonna Acerille. Ykkösenä jatkaa HP 18 prosentin markkinaosuudella. Tutkimuksessa todettiin tietokoneiden myynnin kasvaneen (vuoden takaisesta) lähes neljänneksen 82 miljoonaan kappaleeseen.

Dellin markkinaosuus oli toisella vuosineljänneksellä 12,8 prosenttia ja Acerin 12,4 prosenttia. Vaikka tietokoneiden myynti kasvoikin reippaasti, niin myyntiluvut laskivat lähes kaikilla top-5:n toimittajilla. Ainoastaan markkina nelonen Lenovo onnistui kasvattamaan myyntiään (+18 %). Lenovo on muutoinkin kärkiviisikon kirkkain valopilkku. Yhtiö on onnistunut kasvattamaan myyntiään vuoden takaisesta lähes 50 prosenttia. Kolmas neljännes on odotusten mukaan valoisampi koko alalle koulujen alun vuoksi.


Acerin tulosta painoi ilmeisesti kannettavien tietokoneiden heikko myynti. Kannettavat muodostavat kolmanneksen yhtiön myynnistä. Ero Delliin on kuitenkin niin pieni, että kolmas neljännes voi muuttaa jälleen yhtiöiden sijoituksia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista