AfterDawn logo

Crucial päivittää nopeimmaan SSD:nsä 25 nm:n flashilla

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Crucial on ilmoittanut tuovansa ensi vuoden alussa markkinoille uuden 25 nm:n tekniikkaa käyttävän SSD-levyn, kertoo ruotsalainen Nordic Hardware.

Ensi vuonna julkaistava levy on seuraaja nykyiselle RealSSD C300 -mallille. Crucialin RealSSD C300 on tällä hetkellä yksi markkinoiden nopeimpia levyjä ja se tukee uutta SATA 6 Gbps -liitäntää.

Tuleva levy on mallinimeltään RealSSD C400. 25 nm:n Nand flash -muistin käyttö mahdollistaa kapasiteetin kasvattamisen lisäämällä tallennustiheyttä. Se tarkoittaa myös halvempaa hintaa per gigatavu. Nordic Hardwaren saamien tietojen mukaan suorituskykyä pyritään parantamaan myös muistiohjaimen optimoinneilla.

Crucial julkaisee asemasta kaksi eri versiota, joista toisen keskihintaisten asemien markkinoille. Halvemmasa versiossa tullaan käyttämään vanhempaa SATA 3.0 Gbps -liitäntää, mikä mahdollistaa jopa 100 dollaria halvemman hinnan samalla tallennuskapasiteetilla.


Crucial ei ole kuitenkaan ensimmäinen 25 nm:n flashiin siirtyvä SSD-valmistaja, sillä Intelin odotetaan julkaisevan uuden version menestyksekkäästä X25-M -sarjastaan jo tämän vuoden puolella.


Kuva: Nordic Hardware.com.

3 KOMMENTTIA

jvph761/3

Tuotahan voisi harkita jo ostavansa ensi vuonna, jos ne hinnat oikeasti putoaa sen 100 dollaria.

Grina2/3

Originally posted by jvph76:

Tuotahan voisi harkita jo ostavansa ensi vuonna, jos ne hinnat oikeasti putoaa sen 100 dollaria.

Tuossa mainittiin vain, että halvempi malli maksaa 100$ vähemmän kuin kalliimpi. :P

johtaja593/3

Saa nähdä näkyykö valmistuskustannuksien tipahtaminen kuluttajille. Euro per giga olisi siedettävä hinta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT