Archos panostaa määrään Android-tableteissa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Archos panostaa määrään Android-tableteissa
Pitkäaikainen tablet-valmistaja Archos on julkaissut läjän erikokoisia Androidilla varustettuja tabletteja. Uusia tabletteja tulee lähes jokaisessa koossa aina 2,8" "minitabletista" täysikokoiseen 10" tablettiin asti.

Kaikissa laitteissa on Android 2.2 (Froyo) -käyttöjärjestelmä sekä kiihtyvyysanturi ja WLAN-tuki. Kookkaammassa päässä myös ominaisuudet ja tietysti hinta kasvavat.

Suurin ongelma kaikissa Archosin tableteissa on kuitenkin Android-marketin puute. Archosilla on oma AppsLib-palvelunsa, mutta se tuskin kykenee korvaamaan virallisen marketin suurta tarjontaa.

Myös Androidiin yleensä kuuluvat Googlen ohjelmistot, kuten Maps, loistavat poissaolollaan ja tilalla on Archosin omia versioita.

Archos 28 ja Archos 32
Nimensä mukaan 2,8" resistiivisellä näytöllä (320x240) varustettu minitabletti muistuttaa enemmänkin kannettavaa mediasoitinta. Mukana tulee 4 gigatavua tallennustilaa, WiFi ja kannettavan musiikkisoittimen tapauksessa kunnioitusta herättävä 800 MHz ARM Cortex A8 -prosessori. Hintaa laitteella on 100 dollaria.

Archos 32 on puolestaan varustettu 3,2" (edelleen 320x240) ruudulla ja se eroaa pienemmästä mallista tuplasti suuremmalla tallennustilalla, Bluetooth 2.1 -tuella ja 720p-videota tallentavalla laitteen taakse sijoitetulla videokameralla. Isompi ruutu ja videokuvaus on 150 dollarin hintainen.

Archos 43

Laitteen 4,3" ruutu on edelleen resistiivinen, mutta sen resoluutio on kasvatettu kohtalaiseen 480x854 pikseliin. Archos 43 jää siis kooltaan jonnekin ylisuuren puhelimen ja pienen tabletin välimaastoon. Laite tukee WiFi- ja Bluetooth-yhteyksiä.

Archos 43 kykenee tallentaan ja toistamaan 720p-tason videokuvaa ja siitä löytyykin HDMI-portti sekä myös USB-liitäntä. 8 gigatavun tallennuskapasiteetti on laajennettavissa Micro SD -kortilla. Prosessorina toimii 1 GHz Cortex A8.

Archos 70


Archos 70 alkaa olla jo tabletin kokoluokassa. 7" näyttö on kapasitiivinen ja tarkkuus on 800x480 pikseliä. Tallennustilaa on 8 gigatavua ja sitä saa lisää microsd-kortilla. Myös ulkoinen kovalevy on mahdollista kiinnittää laitteeseen, mikä ei liene kuitenkaan jatkuvassa käytössä erityisen kätevää.

Tässäkin laitteessa on 1 GHz Cortex A8 -prosessori ja se tukee useita erilaisia videoformaatteja enintään 720p-tarkkuudella. Valmistaja lupaa akun kestävän 7 tuntia videonkatselua. Laitteessa on myös etupuolella videopuheluihin tarkoitettu web-kamera. Hinnaksi Archos on ilmoittanut 275 dollaria.

Archos 101


10,1" ruutua lukuun ottamatta Archos 101 on oikeastaan sama laite isommassa koossa, joten valinta on kiinni lähinnä siitä kumpi koko tuntuu itsestä kätevämmältä. Hinta lisääntyy muutamalla kympillä 300 dollariin asti.

Vaikka Archosin Android-tabletit eivät kaikilta osin tablet-koneiden huippuluokkaan olekaan, varsinkin isompiruutuiset saattavat olla hyvinkin sopivia hintaansa nähden paljon videoita katsovalle matkustelijalle.

Tarkat ominaisuudet Archosin sivulta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille