Samsung Galaxy Tab saapuu lokakuussa 949 euron hintaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (6)

Samsung Galaxy Tab saapuu lokakuussa 949 euron hintaan
Samsungin Galaxy Tab oli yksi Berliinin IFA-messujen eniten ennakkoon hypetyistä julkistuksista. Galaxy Tabista on tihkunut tietoja jo pari viikkoa milloin epävirallisesti, milloin virallisia teitä.

Tärkeimmät tekniset tiedot olivat selvillä jo ennakkoon. Galaxy Tab sisältää siis Android 2.2 käytöjärjestelmän varustettuna Samsungin omalla TouchWiz 3.0 -käyttöliittymällä, 7" kokoisen 1024x600 resoluution (WSVGA) näytön, gigahertsin taajuudella hyrräävän ARM-prosessorin, 16 GB sisäistä muistia, 3G- Wlan- ja Bluetooth 3.0 -yhteydet sekä kamerat laitteen etu- ja takapuolella.

Galaxy Tab jaksaa pyörittää 1080p-tasoista videota ja HDMI- sekä USB-liitännät on mahdollista saada käyttöön erillisen telakointiaseman avulla. Laite myös tukee useita suosittuja videoformaatteja (DivX, Xvid, MPEG4, H.264) ilman erillisiä ohjelmia. Myös Flash 10.1 -version luvataan pyörivän laitteessa tarjoten kokonaisvaltaisen netinkäyttökokemuksen.

Fyysiset mitat ovat 193,09 x 120,45 x 11,98 mm ja paino on kohtalaisen pieni 380g. Samsung lupaa laitteen 4000 mAh:n akulle 7 tuntia elokuvien pyöritystä.

Engadget-sivuston toimittajat ovat päässeet kokeilemaan laitetta ja Engadget onkin julkaissut ennakkovaikutelmia laitteen käytöstä. Ennakkoarvion mukaan laitteen käyttöliittymä on todellakin miellyttävän sujuva ja näyttö on tarpeeksi herkkä, kuten aiemmin julkaistulla videollakin vaikutti.
Engadgetin mielestä Android ei ole täysin valmis tablet-käyttöön, mutta Samsungin oma käyttöliittymä pelastaa paljon. Androidin seuraavan version odotetaankin tuovan mukanaan parannuksia nimenomaan isompiruutuisille laitteilla. Myös mukana tulevat ohjelmistot vaikuttavat toimivilta.

Lue Engadgetin koko arvio täältä.6 kommenttia

Susanoo
Ompa kallis. Pidin jo ipadin hintaa kovana, mutta tämä on silkkaa ryöstöä.
Ibanez90
@1 niinpä. Kauhea kitinä oli Applen hinnasta. Tätä ei kehtaa edes mainita missään. Ihmettelen jos tulee myymään paljon. Itse mietin että jotain alta 400-500€ maksaisi tullessaan mutta tuo hinta on kyllä aivan perseestä.
Thor1993
Joo ihan suosiolla oottelen MeeGo tabletteja enne kun jaksan ees noihi lättyihi sen enempää perehtyä..
ArttuH5N1
Ei herran jumala, mikä hinta. Miten ne edes kehtaa pyytää noin paljon, ylileveästä rampautetusta puhelimesta?

Miten tän pitäisi kilpailla iPadia vastaan?
mniskane
Originally posted by ArttuH5N1:
Ei herran jumala, mikä hinta. Miten ne edes kehtaa pyytää noin paljon, ylileveästä rampautetusta puhelimesta?

Miten tän pitäisi kilpailla iPadia vastaan?
Jos olisin valmis pistämään noihin tabletteihin ison kasan rahaa, niin tää olis selvä valinta yli iPadin. Speksit on loistavat ja avoimuus (mm. lehti voi ostaa useasta eri palvelusta) takaa, että ei joudu yhden toimittajan kuristukseen.

Sitten kun hankin sen tabletin niin uskon ainakin vielä katsovani sillä videokuvaa enemmän kuin lukevani lehtiä / kirjoja. Siinä tää loistaa iPadiin verrattuna.

Näillä hintatasoilla jää tää samsung ja ipad kauppaan.

-Make-
ArttuH5N1
Originally posted by mniskane:
Jos olisin valmis pistämään noihin tabletteihin ison kasan rahaa, niin tää olis selvä valinta yli iPadin. Speksit on loistavat ja avoimuus (mm. lehti voi ostaa useasta eri palvelusta) takaa, että ei joudu yhden toimittajan kuristukseen.
-Make-
Juu-u, meinasin sitä kokonaisuutta. Nuo ominaisuudethan ovat aika ässät, mutta tuota hintaa ne eivät hyvitä.

Muoks: Siis meinasin tyypillisiä kuluttajia. Tietty jos on rutosti ylimääräistä, niin valitsee spekseiltään parhaat. Mutta muilla se on taistelu hinnan ja ominaisuuksien/laadun välillä. Siinä tämä pädi kyykähtää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2. syyskuu, 2010 @ 23:40

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille