GeForce GTS 430 ja Radeon 6770 12. lokakuuta?

Kirjoittaja Panu Roivas,

GeForce GTS 430 ja Radeon 6770 12. lokakuuta?
Huhujen mukaan Nvidia on aikeissa julkaista tähän mennessä pienimmän Fermi-arkkitehtuuriin perustuvan piirin, GeForce GTS 430. Pikkupiirin julkistus saattaa kuitenkin jäädä AMD:n uuden näytönohjainsukupolven ensimmäisen piirin varjoon, jos huhut lokakuun 12. julkistusaikataulusta pitävät paikkansa.

Turkkilaisen Donanimhaberin mukaan GTS 430 tullaan julkaisemaan lokakuun 12. ja se perustuu GF108-piiriin, jossa on 128-bittinen muistiväylä, ja siinä on 1GB GDDR3-muistia. Nvidian budjettiystävällinen kortti asettuu luultavasti alle 100 dollarin hintaluokkaan.

Ati-forumin tietojen mukaan AMD on kuitenkin aikeissa julkaista ensimmäisen tulevan sukupolven näytönohjaimen juurikin 12. lokakuuta. Tänä vuonna tehopiirit eivät pääsekään ensimmäisenä parrasvaloihin, vaan kyseessä pitäisi olla Barts-koodinimellinen piiri, eli kyseessä lienee Radeon HD 6770 tai 6750. Kyseisen kortin odotetaankin mahdollisesti kilpailevan Nvidian suositun GTX 460-piirin kanssa.

Uuden näytönohjaimen kerrotaan myös mahdollisesti käyttävän CHiL-yrityksen kehittämää uutta digitaalista CHL PWM -virransyöttöä. Barts XT -piiriä käyttävän Radeon HD 6770 -näytönohjaimen odotetaan myös käyttävän esimerkiksi Sapphiren malleista tuttua Vapor chamber -tekniikkaa jäähdytyksessä, kun taas pienempi Barts Pro, eli Radeon HD 6750, käyttää halvempaa heatpipe-ratkaisua. Myös UVD tulee uudistumaan versioon 3.0.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille