AMD:ltä DP-to-DVI-adapteri helpottamaan Eyefinityn käyttöä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:ltä DP-to-DVI-adapteri helpottamaan Eyefinityn käyttöä
HotHardware-sivusto kertoo AMD:n julkaisevan pian oman Display Portin DVI:ksi muuttavan aktiiviadapterin. Tähän saakka AMD:n Eyefinity-tekniikan hyödyntäminen on vaatinut kolmannelta näytöltä tuen Display Port -liitännälle.

Display Port -liitin on kuitenkin vielä huomattavasti paljon harvinaisempi, kuin perinteinen DVI. Monilla saattaakin löytyä jo ennestään kolme DVI-liitännällistä näyttöä, joiden käyttäminen Eyefinity-kokoonpanossa on kuitenkin ollut hankalaa, johtuen adaptereiden korkeasta hinnasta ja yhteensopivuusongelmista.

AMD on yhteistyökumppaneineen rakentanut adapterin, jossa yhteensopivuusongelmia ei pitäisi olla ja sen avulla on mahdollista käyttää mitä tahansa kolmea DVI:n sisältävää näyttöä Eyefinity-kokoonpanossa. Adapteri toimii ainoastaan single-link-DVI-liitännän kanssa, joka asettaa käytetyksi enimmäisresoluutioksi 1920x1200, mikä lienee kuitenkin riittävästi useimmissa tapauksissa.

Adaperi tulee olemaan mukana ainakin joissain näytönohjainpaketeissa ja sitä tullaan myymään myös erillisenä lisäosana noin 30 dollarin hintaan, mikä on huomattavasti halvempi kuin nykyiset adapterit.


Kuvat peräisin HotHardware.com-sivustolta

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille