Ensimmäiset Radeon HD 6870 suorituskykylukemat julki

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Ensimmäiset Radeon HD 6870 suorituskykylukemat julki
Kiinalaiselta Pcinlife-foorumilta ovat ilmestyneet ensimmäiset testiajot AMD:n tulevan näytönohjainsukupolven yhden piirin huippukortilla, jonka nimeksi luultavasti tulee vanhaan malliin Radeon HD 6870. Huhujen mukaan tosin AMD on siirtymässä pois ATI-brändistä näytönohjainpuolella, joten brändäys saattaa muuttua jo seuraavan sukupolven osalta.

Kuvankaappauksissa on tehty testejä 3DMark Vantagella Xtreme ja Performance -asetuksilla, sekä Unigine Heaven testi extreme tessellation -asetuksella. Myös Crysis on ajettu läpi 1920x1200-resoluutiolla ja 4xAA:lla.

Tulosten mukaan uusi Cayman XT -koodinimellä kulkeva piiri on nykyiseen Radeon HD 5870 verratuna yli 30 prosenttia tehokkaampi Crysiksessä ja Vantagen Performance -testissä (GPU 24056), ja noin 45 prosenttia tehokkaampi Xtreme-presetillä (GPU 11762). Unigine Heaven tarjoaa suurimman suorituskyvyn kasvun yli 70% suorituskykylisällä.

Kuvankaappausten mukaan Cayman XT käy 850MHz ytimen osalta ja vakuuttavalla 1600MHz nopeudella muistien osalta. Muistiväylä on kuitenkin edelleen 256-bittinen. Tulokset ovat odotuksiin nähden vakuuttavia, ja varsinkin raskaaseen tessellaatioon on selvästi panostettu. Tessellaatio on ollut HD 5000 -sarjan heikkoja kohtia, joten parannus tulee myös tarpeeseen.
Kuvia itse kortista ei julkaistu, eikä tietoja huhutuista eyefinity+ tai uvd 3.0 -päivityksistä. Tulokset kannattaakin siis ottaa suola-annoksen kera, sillä varmuutta tietojen oikeellisuudesta ei ole.

1 kommentti

eddison84
Niin, tuostahan paljon jo spekulointia, kun epäilyttävän erilaisilta näyttävät numerot oikean Uniginen kanssa vertailtuna. Lisäisin kysymysmerkin otsikon perään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille