Viking Modularilta DDR3-paikkaan sopiva SSD-tallennin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Viking Modularilta DDR3-paikkaan sopiva SSD-tallennin
Viking Modular on julkaissut NAND Flash -pohjaisen tallennusratkaisun, jota ei ainakaan muotonsa puolesta voi kutsua SSD-levyksi. Valmistajan SATADIMM SSD:ksi nimeämä moduuli sopii 240-pinniseen DDR3-muistipaikkaan ja se on tarkoitettu lähinnä palvelinkäyttöön. Moduuli vaatii silti edelleen SATA-kaapelin datan siirtoa varten, koska ainoastaan virta tulee muistipaikasta.

Viking Modularin mukaan laitteessa voidaan käyttää joko SLC- tai MCL-muistia, siinä on tuki suorituskykyä ylläpitävälle TRIM-tekniikalle, tehokas kondensaattori virtakatkoksia varten, sisäänrakennettu tuki AES-128-salaukselle ja se kykenee tietojen mukaan erittäin hyviin 260 MB/s luku/kirjoitusnopeuksiin.

"Viking Modular on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt uuden joustavan ja tehokkaan tavan lisätä SSD-tallennuskapasiteettia tavallisiin palvelin- ja tallennusjärjestelmiin. Se myös mahdollistaa täysin uudenlaisen muotoilun, jota ei rajoita perinteisten kovalevyjen fyysiset mitat", kertoo Viking Modularin markkinointipäällikkö Adrian Proctor.

Vaikka tekniikka on tässä vaiheessa tarkoitettu pelkästään palvelinkäyttöön, ei pitäisi olla olemassa rajoitteita, jotka estäisivät käytön myös perinteisemmissä PC-ratkaisuissa. Uudesta muodosta voisi olla erityistä hyötyä esimerkiksi olohuoneen pienikokoisissa mediakoneissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille