Lisää Atom N550-kannettavia

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lisää Atom N550-kannettavia
Asus ehätti julkaisemaan oman uuteen tuplaydin-Atom N550 -prosessoriin perustuvan kannettavansa ensimmäisenä, mutta seuraavat kolme valmistajaa seuraavat tiukasti perässä. Nyt HP, Lenovo ja Gigabyte ovat tuomassa N550-prosessorin sisältävän tuotteen markkinoille.

HP:n sivustolta löytyvien tietojen mukaan N550 on yksi prosessorivaihtoehto HP Mini 5103 -netbookissa. Mini 5103 on pääasiassa yrityksille suunnattu laite sisältäen 1,5 GHz:n prosessorin lisäksi 10,1" näytön, metallisen koteloinnin ja sisäänrakennetun 3G-modeemin. Laitteen hinta ei ole vielä tiedossa.

Uusin Atom on ilmestynyt myös Gigabyten T1005M-kannettavaan, joka on itseasiassa läppäristä tabletiksi muuttuva monikäyttöinen kannettava. Se sisältää 10,1" kapasitiivisen käännettävän kosketusnäytön, jota voidaan ohjata joko sormin tai perinteisesti näppäimistön ja hiiren avulla. T1005M on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Australiassa. Laitteelle odoteaan vähintään 600 dollarin hintalappua Pohjois-Amerikan markkinoille saapuessaan.

Myös Lenovon IdeaPad S10-3 on ilmestynyt ennakkotilattavaksi Australian markkinoille. Uuden prosessorin lisäksi IdeaPad on melko standardi pikkukannettava 10,1" kokoisella näytöllä joka toimii 1024x600 tarkkuudella ja se sisältää gigatavun DDR3-muistia. Hinnan odotetaan asettuvan alle 500 dollariin.
Notebook Italia -sivuston tekemät ensimmäiset testit Atom N550 -prosessorilla ovat olleet tuloksiltaan lupaavia. Suorituskyky on joissain tapauksissa päihittänyt jopa työpöydälle suunnatut tuplaydin-Atomit.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille