AMD:n seuraavan sukupolven palvelinprosessoreissa TurboCore-ominaisuus

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n seuraavan sukupolven palvelinprosessoreissa TurboCore-ominaisuus
AMD on ilmoittanut lisäävänsä ensi vuonna ilmestyviin Interlagos-palvelinprosessoreihin TurboCore-ylikellotusominaisuuden. Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Interlagos-prosessorit siis ylikellottuvat automaattisesti jos järjestelmä havaitsee ettei kaikkia ytimiä käytetä. Tämän odotetaan lisäävän suorituskykyä etenkin yksisäikeisten ohjelmien kohdalla. Ominaisuus on tuttu AMD:n Thuban-prosessoreista ja Intelillä on samanlainen TurboBoost-teknologia omissa prosessoreissa.

AMD tuo ensimmäistä kertaa ominaisuuden palvelinprosessoreihin. Aiemmin Opteron-prosessoreista on löynyt ainoastaan virran- ja lämpötilanhallintaan liittyviä ominaisuuksia. Intel on ollut tässä suhteessa hieman pidemmällä, sillä Xeon-prosessoreissa TurboBoost on löytynyt jo jonkin aikaa.

Palvelinprosessoreiden TurboCore ei tule kuitenkaan olemaan täysin samanlainen kuin Thubaneissa, vaan siitä löytyy omat erityispiirteet. Eroista ei vielä tiedetä mitään. Saattaa myös olla, että teknologia tullaan tuntemaan eri nimellä kuin Thubaneissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille