Tuplaytimiset Atom N550-läppärit saapuvat kauppoihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tuplaytimiset Atom N550-läppärit saapuvat kauppoihin
Intelin lehdistötiedotteen mukaan sen uusinta mobiiliprosessoria Atom N550:tä käyttävät netbookit ovat pian saapumassa kauppojen hyllyille. Kaksi 1,5 GHz:n kellotaajuudella toimivaa ydintä sisältävä Atom N550 on tuorein lisäys Intelin Atom-tuoteperheeseen. Hyper-Threading-tekniikkaa tukeva prosessori kykenee suorittamaan neljää säiettä saman aikaisesti.

Nyt julkistettu prosessori on 64-bittinen ja sen muistiohjain tukee maksimissaan kahta gigatavua DDR3-muistia yhden kanavan voimin. N550:n TDP-arvo on 8,5 W ja se on valmistettu "vanhemmalla" 45 nm:n tekniikalla, eli tulevaisuudessa Intelin siirtyessä pienempään viivanleveyteen voidaan Atomeiden energiatehokkuuden odottaa parantuvan entisestään.

Intelin mukaan N550-prosessoreita käyttäviä pikkuläppäreitä on tulossa useilta eri valmistajilta, kuten Acerilta, Asukselta, Fujitsulta, Lenovolta, LG:ltä, Samsungilta, MSI:ltä ja Toshibalta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille