AfterDawn logo

Apple hakee patenttia pöytäkoneesta tabletiksi taipuvalle koneelle

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Apple on saanut rakennettua iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän ja AppStore-sovellukaupan ympärille erittäin toimivan ja ilmiselvästi tuottoisan bisnesmallin. Nyt Patently Apple -sivuston kautta julkisuuteen tulleen patenttihakemuksen perusteella Apple haluaisi laajentaa saman bisnesidean myös muihin kuin kannettaviin laitteisiinsa. Tähän tarkoitukseen yhtiö on hakenut patenttia tekniikalle, joka on saanut epävirallisen kutsumanimen iMac Touch.

Hakemuksessa kuvaillaan normaalin näytön muotoista laitetta, joka näyttöä kallistettaessa muuttuisi sormin ohjatuksi kosketusnäytöksi. Kosketusnäyttötilaan siirryttäessä myös käyttöliittymä muuttuisi perinteisestä hiiri- ja näppäimistökäyttöisestä OS X:tä paremmin kosketuksella ohjattavaksi iOS-käyttöliittymäksi.

Patenttihakemus keskittyy pääosin eri tekniikoihin, joilla näytön asennon muutoksia seurataan ja niihin visuaalisiin efekteihin, joiden myötä käyttöliittymä vaihtuisi. Jos Apple joskus toteuttaa suunnitelmansa, on mielenkiintoista nähdä miten 27" 2560x1440 iMac-ruutu muuttuu järkevästi käytettäväksi iOS-käyttöliittymäksi.


Apple on myös hakenut patenttia tekniikalle, jolla MacBook Pro -kannettava voitaisiin samalla tapaa muuttaa kosketusnäytölliseksi tabletiksi iOS-tyyppisellä käyttöliittymällä.

Patently Apple kertoo tarkemmin hakemuksen yksityiskohdista.

1 KOMMENTTI

eddison841/1

Niin, näinpäinhän se on jo keksitty, että tehdään pädistä pöytäkone :)
http://gadgetsin.com/awesome-free-iplunge-ipad-stand.htm

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT