Apple hakee patenttia pöytäkoneesta tabletiksi taipuvalle koneelle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Apple hakee patenttia pöytäkoneesta tabletiksi taipuvalle koneelle
Apple on saanut rakennettua iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän ja AppStore-sovellukaupan ympärille erittäin toimivan ja ilmiselvästi tuottoisan bisnesmallin. Nyt Patently Apple -sivuston kautta julkisuuteen tulleen patenttihakemuksen perusteella Apple haluaisi laajentaa saman bisnesidean myös muihin kuin kannettaviin laitteisiinsa. Tähän tarkoitukseen yhtiö on hakenut patenttia tekniikalle, joka on saanut epävirallisen kutsumanimen iMac Touch.

Hakemuksessa kuvaillaan normaalin näytön muotoista laitetta, joka näyttöä kallistettaessa muuttuisi sormin ohjatuksi kosketusnäytöksi. Kosketusnäyttötilaan siirryttäessä myös käyttöliittymä muuttuisi perinteisestä hiiri- ja näppäimistökäyttöisestä OS X:tä paremmin kosketuksella ohjattavaksi iOS-käyttöliittymäksi.

Patenttihakemus keskittyy pääosin eri tekniikoihin, joilla näytön asennon muutoksia seurataan ja niihin visuaalisiin efekteihin, joiden myötä käyttöliittymä vaihtuisi. Jos Apple joskus toteuttaa suunnitelmansa, on mielenkiintoista nähdä miten 27" 2560x1440 iMac-ruutu muuttuu järkevästi käytettäväksi iOS-käyttöliittymäksi.

Apple on myös hakenut patenttia tekniikalle, jolla MacBook Pro -kannettava voitaisiin samalla tapaa muuttaa kosketusnäytölliseksi tabletiksi iOS-tyyppisellä käyttöliittymällä.

Patently Apple kertoo tarkemmin hakemuksen yksityiskohdista.

1 kommentti

eddison84
Niin, näinpäinhän se on jo keksitty, että tehdään pädistä pöytäkone :)
http://gadgetsin.com/awesome-free-iplunge-ipad-stand.htm

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille