Toshiballa lupaavia tuloksia uudeksi kovalevytekniikaksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Toshiballa lupaavia tuloksia uudeksi kovalevytekniikaksi
Toshiba on kertonut, että se on saavuttanut tutkimuksissaan huomattavaa edistystä uuden kovalevytekniikan kanssa. Bit-Patterned media on tekniikka, jolla Tosbiba uskoo tulevaisuudessa saavuttavansa jopa 2,5 teratavua neliötuumalla tallennustiheyden. Se tarkoittaisi käytännössä jopa 25 teratavua nykyisenkokoisella 3,5" kovalevyllä.

Nykyisten asemien levyn pinnalla on lukuisia magneettisia jyväsiä (tai bittejä). Koska bitit ovat niin lähekkäin, vierekkäisten bittien magneettiset navat saattavat sekoittua lukupään liikkuessa niiden yli.

Bit-Patterned media -tekniikka taas perustuu tallennuslevyn jakamiseen useisiin samankaltaisiin lohkoihin kun taas nykyisessä tekniikassa bitit ovat levittäytyneet levylle kohtalaisen tasaisesti. Jokainen yksittäinen alue pitää sisällään muutamia 17 nm kokoisia jyväsiä, joista kukin kykenee tallentamaan yhden bitin. Tämä mahdollistaa tallennustiheyden huomattavan kasvattamisen.

Tekniikka on kuitenkin vielä äärimmäisen varhaisessa vaiheessa, sillä Tosbiba ei varsinaisesti ole onnistunut lukemaan ja kirjoittamaan dataa tällä tekniikalla. Western Digital, yksi suurimmista kovalevyjen valmistajista onkin ollut skeptinen Toshiban läpimurron suhteen, sillä Bit-patterned-tekniikka on vielä huomattavan paljon liian kallista käytettäväksi tuotannossa.
Western Digital, Hitachi ja Seagate ovatkin Bit-patterned-tekniikan ohella tutkineet mahdollisuutta käyttää laseria ja sen tuottamaa lämpöä levylle kirjoittamiseen. Yhtiöiden mukaan tekniikka voisi olla valmis tuotantoon jo parissa vuodessa.

1 kommentti

xbkrypt0n
"-- Bit-patterned-tekniikka on vielä huomattavan paljon liian kallista --"

Käännöskukkanen.

"huomattavasti kalliimpaa suhteessa saavutettuun lisäykseen tallennuskapasiteetissa", "huomattavasti kalliimpaa verrattuna muihin valmistusmenetelmiin" tai vain lyhyesti "liian kallista".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille