OWC:ltä sopuhintainen nopea SSD

Kirjoittaja Teemu Laitila,

OWC:ltä sopuhintainen nopea SSD
Kilpailu SSD-markkinoilla on kiihtynyt viime aikoina ja nyt OWC on julkaissut sadan dollarin ($99,99) hintaisen Mercury Extreme Pro -levyn. Vaikka 40 gigatavun tallennuskapasiteetti ei päätä huimaa, hinnat alkavat olla jo huomattavasti kohtuullisemmalla tasolla kuin vielä esimerkiksi alkuvuodesta. Kuluttajaystävällisestä hinnastaan huolimatta Mercury Extreme Pro sisältää nopean SandForce-muistiohjaimen, joka yhtiön väitteiden mukaan tekee siitä nopeimman aseman omassa hintaluokassaan.

OWC:n nettisivut kertovat, että asema hyödyntää SandForce DuraWrite -tekniikkaa, jonka pitäisi kyetä pitämään aseman kirjoitus ja lukunopeudet nopeina pidemmän aikaa. Kaikki SSD-levyt kärsivät käytön myötä hidastuvista nopeuksista, mikä johtuu datan fragmentoitumisesta.

Yksi SSD-levyjen suurimmista hyödyistä on käyttöjärjestelmän nopea käynnistäminen ja siihen tarkoitukseen OWC:n asema sopiikin, kunhan käytössä on toinen varastona toimiva kiintolevy. Asema on fyysisiltä mitoiltaan 2,5", mutta siihen on mahdollista saada sovitinkappaleet perinteiseen 3,5"-paikkaan asennusta varten. OWC on parhaiten tunnettu Applen lisälaitteiden valmistajana, mutta levy sopii yhtä hyvin myös tavalliseen PC-koneeseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille