Lyric julkisti tietoja kehittämästään todennäköisyyspiiristä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Lyric julkisti tietoja kehittämästään todennäköisyyspiiristä
Lyric Semiconductor on ilmoittanut kehittäneensä uudenlainen todennäköisyyspiirin. Toisin kuin aiemmat ykkösten ja nollien laskemiseen perustuneet piirit, Lyricin piiri perustuu todennäköisyyslaskentaan. Yhtiö lupaa uuden lähestymistavan reilusti laskentatehokkuutta muun muassa virheenkorjaukseen ja mallintamiseen. Tietyissä tapauksissa todennäköisyyspiiri tulee tarvitsemaan vain murto-osan siitä ajasta, jonka tavallinen logiikkapiiri tarvitsisi saman tehtävän tekemiseen.

Lyric julkaisi samantien LEC-piirin, joka on tarkoitettu SSD-asemien virheenkorjaukseen. Lyricin tietojen mukaan vanhemmat piirit olivat 30 kertaa suurempia ja tarvitsivat 12 kertaa enemmän sähköä kuin LEC.

Yhtiö korostaa todennäköisyyspiirien arvoa SSD-asemien kohdalla. Heidän mukaan SSD-asemalta saadusta 1000 bitistä vähintään yksi on virheellinen, jolloin virheenkorjaus nousee arvoon arvaamattomaan varsinkin SSD-asemien tallennuskapasiteetin vain kasvaessa. Lyric toivoo saavansa uuden LEC-piirin markkinoille ensi vuoden aikana.

Yhdysvaltain puolustusministeriöltä saadun 20 miljoonan dollarin tuen siivittämänä Lyric kehittää käyttökohteeltaan monipuolisempaa GP5-todennäköisyysprosessoria. GP5-prosessorista olisi hyötyä esimerkiksi raskaassa mallintamisessa. Suunnitelmien mukaan GP5 julkaistaan vuonna 2013.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille