AMD siirtyy Globalfoundriesin 28 nm:n tekniikkaan näytönohjaimissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD siirtyy Globalfoundriesin 28 nm:n tekniikkaan näytönohjaimissa
Kiinankielinen Economic Daily News -lehti (EDN) kertoo saaneensa nimettömältä lähteeltä tietoja, että AMD tulee käyttämään Globalfoundriesin 28 nanometrin tekniikkaa tulevissa näytönohjaimissaan. AMD:n 40 ja 65 nanometrin tekniikalla valmistetut GPU:t ovat valmistettu Taiwan Semiconductor Manufacturing Companylla (TSMC). Näin osattiin uumoilla jo aiemmin tässä kuussa kun Globalfoundries ilmoitti aloittavansa 28 nanometrin tuotannon ensi vuonna.

AMD:n päätökseen lopettaa yhteistyönsä TSMC:n kanssa on varmasti vaikuttanut yhtiön teknikset ongelmat, joiden vuoksi Radeon-ohjainten saatavuus ei ollut alkuvuonna paras mahdollinen. Yhtiöiden välinen luottamus on tästä syystä rakoillut. AMD:n siirtyminen Globalfoundriesin tuotantolinjoille tuntuu varsin luontevalta, sillä onhan kyseinen yhtiö syntynyt AMD:n selkänahasta. Lisäksi Globalfoundries vastaa AMD:n prosessoreiden valmistamisesta.

TSMC tai AMD eivät ole halunneet kommentoida markkinahuhuja. TSMC on aiemmin solminut sopimukset yhtiön 28 nanometrin valmistustekniikan käytöstä Alteran, Fujitsu Microelectronicsin, Qualcommin ja Xilinxin kanssa.

1 kommentti

Radvemi
Fuadi uutisoi täällä, että ati/amd:ltä ois tulossa 2 eri piiriä, eli tavaraa tulisi ulos sekä TSMC:ltä että GF:ltä. "Uutinen" on tosin aika varmasti pelkkää mutuilua, joten jokainen nauttikoon tarvittavan määrän suolaa tätä lukiessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuu, 2010 @ 12:43

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille