AMD jättää 3DNow!-käskykannan historian lehtereille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD jättää 3DNow!-käskykannan historian lehtereille
Suoritinvalmistaja AMD ilmoitti tällä viikolla jättävänsä 3DNow!-käskykantatuen pois tulevista prosessoreistaan. Käskykanta esiteltiin vuonna 1998 K6-2-prosessorin myötä ja sen tarkoitus oli parantaa graafista laskentaa tarvitsevien ohjelmien suorituskykyä parantamalla floating point -operaatioiden laskutehokkuutta. Tässä onnistuttiinkin sopivien ohjelmien kohdalla ja suorituskyky saattoi olla jopa nelinkertainen. 3DNow! oli paranneltu vastine Intelin MMX (MultiMedia eXtensions) -käskykannalle.

Nyt yhtiö on päättänyt jättää tulevista prosessoreista käskykantatuen pois, mutta PREFETCH -ja PREFETCHW -käskyjä prosessorit tulevat edelleen tukemaan. Syyksi yhtiö on ilmoittanut sen, että SSE-käskykannat ovat tehneet 3DNow!:n turhaksi. Valtaosa ohjelmista, jotka käyttävät 3DNow!-käskykantaa pystyvät tekemään samat operaatiot SSE:n avulla.

Ohjelmoijia varten AMD on julkaissut PDF-tiedoston, jonka liitteessä (Appendix A) selvennetään miten 3DNow!-koodi saadaan muutettua SSE-koodiksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille