ViewSonic siirtyy LED-näyttöihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

ViewSonic siirtyy LED-näyttöihin
Tietokonenäytöistään tunnettu yhdysvaltalainen ViewSonic on ilmoittanut siirtyvänsä tuotteissaan täysin LED-teknologiaan vuoden 2011 alun myötä. Yhtiö perustelee muutosta energiataloudellisilla syillä, sillä LED-taustavalaistut LCD-näytöt kuluttavat noin 40 prosenttia vähemmän virtaa kuin aiempi kylmäkatodivalaistus (CCFL).

LED-teknologialla on muitakin hyviä puolia verrattuna kylmäkatodeihin. LEDien ansiosta näyttöihin saadaan parempi kontrastisuhde ja sähkömagneettista häiriötä saadaan vähennettyä. Matalemmat tuotantokustannukset ajavat myös yhtiötä uuden teknologian pariin. Vuodesta 2011 lähtien siis kaikki yhtiön näytöt tulevat olemaan LED-taustavalaistuja.

Samalla hengenvedolla ViewSonic totesi tuovansa markkinoille myös 3D LED -näyttöjä, joista on iloa niin pelaajille kuin elokuvafriikeille. Tämä paremmin yhtiö ei kertonut 3D-suunnitelmistaan, esimerkiksi tuesta Nvidian 3D Visionille.

1 kommentti

miketso
No viewsonicillahan on jo nyt 3d vision yhteensopiva näyttö ainakin yksi niin luulisi niitä lisääkin tulevan. Ihan hyvähän tuo ledeihin kokonaan siirtyminen on kun mennään koko ajan virtapihimpään suuntaan. :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille