AfterDawn logo

ViewSonic siirtyy LED-näyttöihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Tietokonenäytöistään tunnettu yhdysvaltalainen ViewSonic on ilmoittanut siirtyvänsä tuotteissaan täysin LED-teknologiaan vuoden 2011 alun myötä. Yhtiö perustelee muutosta energiataloudellisilla syillä, sillä LED-taustavalaistut LCD-näytöt kuluttavat noin 40 prosenttia vähemmän virtaa kuin aiempi kylmäkatodivalaistus (CCFL).

LED-teknologialla on muitakin hyviä puolia verrattuna kylmäkatodeihin. LEDien ansiosta näyttöihin saadaan parempi kontrastisuhde ja sähkömagneettista häiriötä saadaan vähennettyä. Matalemmat tuotantokustannukset ajavat myös yhtiötä uuden teknologian pariin. Vuodesta 2011 lähtien siis kaikki yhtiön näytöt tulevat olemaan LED-taustavalaistuja.

Samalla hengenvedolla ViewSonic totesi tuovansa markkinoille myös 3D LED -näyttöjä, joista on iloa niin pelaajille kuin elokuvafriikeille. Tämä paremmin yhtiö ei kertonut 3D-suunnitelmistaan, esimerkiksi tuesta Nvidian 3D Visionille.

1 KOMMENTTI

miketso1/1

No viewsonicillahan on jo nyt 3d vision yhteensopiva näyttö ainakin yksi niin luulisi niitä lisääkin tulevan. Ihan hyvähän tuo ledeihin kokonaan siirtyminen on kun mennään koko ajan virtapihimpään suuntaan. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT