Ubuntu 10.10 saa multitouch-tuen

Kirjoittaja Panu Roivas,

Ubuntu 10.10 saa multitouch-tuen
Canonical, yritys Ubuntu Linuxin takana, on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo Ubuntun seuraavan version pitävän sisällään multitouch-tuen, nimeltä UTouch.

Multitouch ei ole sinänsä mitään uutta, mutta Canonical yrittää omalla toteutuksellaan kehittää kosketustukea hieman erilaisempaan suuntaan.

"Kehitystiimi on luonut "kosketuskielen", joka on selvästi edistyneempi, kuin mitä muilla on tarjolla tällä hetkellä", kertoo Canonicalin perustaja Mark Shuttleworth blogissaan. "Yksittäisten kosketuseleiden sijaan teemme mahdolliseksi eleiden ketjuttamisen ja yhdistelemisen hienostuneemmiksi 'virkkeiksi'. Peruseleet ovat kuin verbejä, ja ketjuttamalla niitä saadaan aikaan kehittyneempiä toimintoja. Se ei ehkä ole yhtä suuri askel kuin kivien yhteen hakkaamisesta sinfoniaorkisteriin, mutta se on askel oikeaan suuntaan"

Shuttleworth toivoo kolmansien osapuolien hyppäävään kyytiin, ja kehittävän Ubuntun kosketuselämystä entisestään.
Ars Technica kertoo UTouchin olevan tiukasti integroitu Unityyn, joka on Ubuntun uusi käyttöliittymä miniläppäreille, ja hyödyntää Linuxin kernelin viimeaikaisia kehitysaskelia, kuten Xorg display server ja Gtk+ toolkit.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille