SSD-asemien hinnat putoavat vuoden lopulla?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

SSD-asemien hinnat putoavat vuoden lopulla?
SSD-levyt ovat nopeudessa ylivertaisia perinteisiin kovalevyihin nähden, niiden painolastina on vain ollut erittäin korkeat hinnat. Markkinatutkimusyhtiö iSuppli ennustaa nyt, että SSD-levyjen hinnat putoavat tämän vuoden viimeisellä puoliskolla. Yhtiö ennustaa, että SSD-asemien gigatavun hinta putoaa alle dollariin (0,8 €).

Suurimmaksi tekijäksi iSuppli mainitsee NAND-muistien hinnan laskun TLC-piirien (triple level cell) saatavuuden paranemisen vuoksi. TLC-tekniikka mahdollistaa suuremman kapasiteetin verrattuna SLC:hen tai MLC:hen. SSD-asemien hinnat lähtivät kasvuun vuoden 2008 lopun jälkeen ja ovat olleet laskusuunnassa vuoden 2009 lopusta lähtien, jolloin se saavutti huippunsa (2 $/GB). Hintojen uskotaan putoavan alle vuoden 2008 tason eli alle dollariin gigatavulta.

Jokaisen kannattaa nyt miettiä tykönään koska ostaa SSD-aseman, jos sellaista on ajatellut. Suurempien asemien kohdalla voi säästää jo ihan mukavasti vain lykkäämällä hankinta-ajankohtaa.

iSupplin vanhempi analyytikko Michael Yang kuitenkin ajattelee, että hinnat putoavat liian vähän ja liian myöhään. Hänen mukaan perinteiset kovalevyt ovat onnistuneet kilpailemaan SSD-asemia vastaan hinnassa ja tallennuskapasiteetissa niin tehokkaasti, ettei SSD-asemilla ole enää toivoa syrjäyttää kovalevyjä tietokoneissa lähitulevaisuudessa. Hän kuitenkin myöntää, että hintojen putoaminen lisää kuluttajien mielenkiintoa SSD-asemia kohtaan.
Alla kuva NAND-muistien hintojen kehityksestä viimevuosina.

5 kommenttia

Thor1993
Kun alle euro/giga lähtee vois vaikka 80GB mallin tonne peltien väliin hankkia.
fanwars
Näin jos tapahtuu, niin lentää toi tiedosto/peli-kovo helvettiin. Käyttöjärjestelmälle(+ohjelmille) on jo SSD, mut olisha se kiva jos ei olis ollenkaan mekaanisia vehkeitä.
Radvemi
Taitaa ensi kerralla konetta päivittäessä ostoskoriin mahtua siis SSD-levy
a4tech
Originally posted by Radvemi:
Taitaa ensi kerralla konetta päivittäessä ostoskoriin mahtua siis SSD-levy
Näin täälläkin.
LaLLi80
Quote:
iSupplin vanhempi analyytikko Michael Yang kuitenkin ajattelee, että hinnat putoavat liian vähän ja liian myöhään. Hänen mukaan perinteiset kovalevyt ovat onnistuneet kilpailemaan SSD-asemia vastaan hinnassa ja tallennuskapasiteetissa niin tehokkaasti, ettei SSD-asemilla ole enää toivoa syrjäyttää kovalevyjä tietokoneissa lähitulevaisuudessa.

SSD ei ole koskaan yrittänyt kilpailla hinnalla tai kapasiteetilla. Sama kuin Ferraria yrittäisi myydä takakontin ja kulutuksen perusteella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille