PC-prosessoreiden myynti nousi toisella neljänneksellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

PC-prosessoreiden myynti nousi toisella neljänneksellä
Tutkimusyhtiö IDC:n tekemän tutkimuksen mukaan koko maailman PC-prosessoreiden toimitukset kasvoivat vuoden 2010 toisella neljänneksellä 3,6 prosenttia ja liikevaihto nousi 6,2 prosenttia ensimmäiseen vuosineljännekseen nähden. Tutkimusyhtiö lupailee kuitenkin heikompia lukuja kolmannelle vuosineljännekselle. Vuositasolla IDC odottaa 19,8 prosentin kasvua tavarantoimituksen osalta.

Tutkimuksen mukaan Intelin kokonaismarkkinaosuus putosi 0,3 prosenttiyksikköä 80,7 prosenttiin. Samalla AMD onnistui kasvattamaan osuuttaan 0,2 prosenttiyksikköä 19 prosenttiin. Voittajiin kuului myös VIA 0,1 prosenttiyksikön nousulla 0,3 prosenttiin. VIAlla on kuitenkin vielä tekemistä päästäkseen vuoden 2009 toisen vuosineljänneksen osuuteen eli 0,5 prosenttiin.

Työpöytäprosessoreiden markkinaosuudet jakautuivat seuraavasti (suluissa muutos prosenttiyksikköinä): Intel 72,2 % (0,5), AMD 27,3 % (-0,7) ja VIA 0,5 % (0,5). Palvelin- ja työasemapuolella Intel onnistui vankistamaan jo ennestään vahvaa osuuttaan. Nyt Intel hallitsee tätä markkina-aluetta 93,5 prosentin osuudella, kun AMD menetti osuuttaan, joka nyt on 6,5 prosenttia. AMD menetti 3,3 prosenttiyksikön osuutensa kokonaisuudessaan Intelille. Mobiiliprosessoreiden toimituksessa nähtiin 6,5 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna.

Prosessorivalmistajien liikevaihto nousi paitsi kasvaneen myynnin, niin OEM-valmistajien nousseiden hintojen ansiosta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille