Fusion-io:lta uskomaton 1,28 teratavun ssd-ratkaisu

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Fusion-io:lta uskomaton 1,28 teratavun ssd-ratkaisu
Premium-luokan ssd-asemien valmistaja Fusio-io on julkaissut lähes käsittämättömältä tuntuvan 1,28 teratavun kokoisen ssd-aseman. Se ei kuitenkaan ole perinteinen SATA-väylään liitettävä laite, vaan PCIe-korttipaikkaan asennettava lisäkortti. PCIe-liitännän ansiosta se kykenee huomattavasti nopeampiin kirjoitus- ja lukunopeuksiin kuin kuluttajakäyttöön tarkoitetut ssd-asemat.

Tallennuslaite on rakennettu käyttäen 30 nm -luokan MCL-flashmuistia. Kun kuluttajaluokan asemat kykenevät optimitilanteessa runsaaseen kymmeneen tuhanteen I/O-operaatioon (IOPS) sekunnissa, Fusion-io:n asema suorittaa niitä yhtiön tiedotteen mukaan järjettömät 285 000 sekunnissa.

"Tämä 1,28TB:n asema on vastaus asiakkaiden pyyntöihin saada enemmän tallennustilaa yhdelle levylle. Olemme tällä hetkellä käännekohdassa, jossa MLC-tekniikka on kehittynyt kuluttajaluokan laitteista vaativiin datacenter-ratkaisuihin sopivaksi", kertoo yhtiön teknologiapäällikkö Neil Carson.

Tiedote ei mainitse aseman hintaa, mutta aiemmin julkaistun 640 gigatavun kortin hinta huitelee lähempänä 15 000 dollaria. Olettaa siis sopii, että vaikka halua olisi, tätä asemaa ei tulla ihan heti näkemään kotikoneissa vaan se pysyy vaativien palvelinlaitteiden käytössä.

3 kommenttia

fanwars
Halvat on huvit.
Thor1993
Voi ostaa pari RAIDia varte..
miketso
Oishan se mukavan nopea.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille