Intel osti tietoturvayhtiö McAfeen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Intel osti tietoturvayhtiö McAfeen
Siruvalmistaja Intel on tänään ilmoittanut ostaneensa tietoturvajätti McAfeen. Yllättävän yrityskaupan hinnaksi ilmoitettiin 7,68 miljardia dollaria eli noin 5,98 miljardia euroa. McAfeesta tulee Intelin Sofware and Services -ryhmän alaisuudessa toimiva tytäryhtiö.

Intelin mukaan yrityskauppa heijastaa tietoturvan merkityksen korostumista nykypäivän verkottuneessa maailmassa, eivätkä nykyiset tietoturvaratkaisut pysty vastaamaan miljardien uusien verkossa olevien laitteiden asettamiin vaatimuksiin. Yhtiö tarjoaakin ratkaisuksi mallia, jossa parempi tietoturva saavutetaan yhdistämällä ohjelmistopohjainen tietoturva rautapohjaisiin ratkaisuihin ja uusiin palveluihin.

"Internetiin yhteydessä olevien laitteiden määrän kasvaessa yhä suurempi osa elämästämme on siirtynyt verkkoon" analysoi Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini. "Aikaisemmin suorituskyky energiatehokkuus säilyttäen sekä laaja liitettävyys olivat tietokoneiden pääasiallisia vaatimuksia, nyt tietoturva on liittymässä kolmanneksi perusvaatimuksiin kuuluvaksi tukipilariksi" Otellini sanoo.

Intelin Sofware and Services -osastoa johtavan Renée Jamesin mukaan yhtiö uskoo laitteistopohjaisten turvaratkaisuiden tarjoavan läpimurron yhä monimutkaisemmiksi muuttuvia uhkia torjuttaessa. James kertoo, että "yrityskauppa oli looginen jatke meidän palvelu- ja ohjelmistostrategiallemme nopeasti kasvavilla markkinoilla, erityisesti siirryttäessä yhä enemmän langattomiin ratkaisuihin".

3 kommenttia

Agent_007
Laitetaan ne kaikki pakolliset vitsit tähän ekaan viestiin

1. Intel voisi korvata kaikille McAfeeta sairastaville rahaa ja lopettaa tuotteen valmistuksen. (WHO antaa palkinnon tästä hyvästä)
2. Intel osti McAfeen, koska AOL ei ole kaupan.
3. McAfree on lopulta sellaisen firman hallussa, joka pystyy uninstalloimaan sen.
4. Intel voi poistaa McAfreen tuotteet Intelin suorittimilla varustetuista koneista, jolloin niiden suorituskyky on 500% parempi kuin AMD-koneiden.

Ja itse asiaan. Intel maksoi/maksaa reilua ylihintaa osakkeista, jossa ei ole IMO mitään järkeä. McAfeen voi tarjota Intelille ainoana arvokkaana asiana isoja yritysasiakkaita, mutta koska Intel ei ole IBM:n tyyppinen palvelutalo, olisi parempi ratkaisu ollut parin pienemmän kilpailijan ostaminen huomattavasti halvemmalla.
EDIT:
Ja vielä loppuun video, jossa esitellään kyseisen AV-firman laadukasta softaa käytännössä
http://screenr.com/aEA
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. elokuu, 2010 @ 20:38
Smoke
Olisi mieluummin ostanut Aviran niin olisi saanut paremman vastineen rahoillensa.

No Intel taitaa tienata rahaa prossu,SSD ja piirisarja myynnistä niin paljon ettei tuo summa tunnu varmaan missään.

Edit.mitenkäs tuo viestin kirjoitusaika on tuolla lailla,kirjoitin 20.8 klo 00.41
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. elokuu, 2010 @ 0:44
miketso
Tietenkin käy niin että kun tuo mcafee liitetään laitteistoon, niin se aina tarkistelee taustalla konetta vaikkei tarvitsisi. Ohjelmana on paljon parempi kun saa tarvittaessa pois päältä viemästä resursseja muilta ohjelmilta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille