Nvidian "Bumbgate"-kustannukset 475,9 miljoonaa dollaria

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian "Bumbgate"-kustannukset 475,9 miljoonaa dollaria
Nvidian muutama vuosi sitten tekemä moka piirien pakkausmateriaalin kanssa oli yksi pahimmista onnettomuuksista näytönohjainvalmistajalle. Osa edellisen sukupolven MCP- ja GPU-tuotteista, jotka oli valmistettu ennen heinäkuuta 2008, erityisesti kannettaviin, rikkoutui heikon materiaalin takia, mikä johti yritysten ja asiakkaiden välisiin takuupyyntöihin.

Vielä vuosia myöhemmin Nvidia joutuu maksamaan virheestään. Viimeisimmässä neljänneskatsauksessa Nvidia kertoi maksaneensa 193,9 miljoonaa dollaria korvauksina virheellisistä grafiikkapiireistä. Aiemmin Nvidia oli jo maksanut noin 282 miljoonaa dollaria korvauksia, joten summa on tähän mennessä kertynyt jo 475,9 miljoonaan dollariin.

Nvidia on kuitenkin optimistinen, ja toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang uskookin, että maksut on nyt maksettu, eikä virhe enää kummittelisi tilinpäätöksissä. "Se on paras arviomme nykyisellä tietomäärällä ja ymmärryksellä, joka on huomattavasti enemmän kuin kaksi vuotta sitten", kertoo Huang Cnetille. "Olemme toimineet jokaikisen PC-valmistajan kanssa, joten uskomme asian olevan pian loppuunkäsitelty

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille