AfterDawn logo

Inteliltä uusia Atomeja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin Atom-prosessoreja käytetään varsin laajasti minikannettavissa ja muissa keveissä kannettavissa ratkaisuissa. Siksi niiden käyttötarkoitukset vahvasti yhditetään näihin. Todellisuus on kuitenkin eri ja Atomeille on käyttöä muissakin ratkaisuissa.

Atomit ovat pärjänneet hyvin verkkotallennusjärjestelmissä, ja tänään Intel laajensi omaa tarjontaansa kahdella uudella Atomilla. Intel markkinoi NAS-järjestelmiin tarkoitettuja prosessorejaan sen OEM-valmistajille Acerille, Ciscolle, LaCielle, LG:lle, Netgearille, QNAP:lle, Super Microlle, Synologylle ja Thecusille. Prosessorit eivät kuitenkaan ole OEM-valmistajien yksinoikeus, vaan kuluttajamarkkinatkin saavat palan kakusta.

Tulossa on yksiytiminen ja 1,8 GHz:n D425 -prosessori ja kaksiytiminen D525-prosessori, josta löytyy tuki DDR3 SODIMM -muisteille. Prosessorit ovat koplattu yhteen Intelin 82801 IR I/O -ohjaimen kanssa. Ne tukevat niin Windows Home Server - kuin Linux-käyttöjärjestelmiä.

“Intelin Atom-prosessoreihin perustuvat verkkotallennusjärjestelmät takaavat kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden organisoida, käsitellä, suojata ja jakaa dokumentteja, valokuvia, videoita ja musiikkia niin kotona kuin töissä", kertoo Intel Storage Groupin tuotantolinjapäällikkö Dinesh Rao. “Atom-prosessoreiden muuntautumiskykyisyyden ansiosta -- tallennustilatoimittajat voivat kehittää vähävirtaisia ratkaisuja, jotka voidaan huoletta jättää päälle pöydälle tai hyllylle, jolloin pääset digitaaliseen sisältöösi käsiksi milloin ja missä tahansa.”, hän jatkaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT