Nvidian toimitusjohtaja valottaa yhtiön CPU-strategiaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidian toimitusjohtaja valottaa yhtiön CPU-strategiaa
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on kertonut CNET-sivuston haastattelussa yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista muiden kuin grafiikkasuorittimien suhteen. Nvidian on jo pidempään huhuttu halajavan mukaan perinteisten prosessoreiden markkinoille, yhtenä syynä on pidetty kilpailuasemien parantamista prosessori- ja näytönohjainvalmistaja AMD:n suhteen. x86 prosessoreiden valmistus vaatii kuitenkin lisenssin Inteliltä, jonka kanssa Nvidia ei ole erityisen lämpimissä väleissä tällä hetkellä.

Nvidian toimitusjohtaja vahvistaa, että yhtiön prosessorisuunnitelmat pohjautuvat tulevaisuudessa älypuhelimissa ja tablet-koneissa käytettäviin ARM-prosessoreihin. Viime vuoteen asti pelkästään grafiikkaprosessoreita valmistanut Nvidia on jo julkaissut ARM-pohjaisen Tegra-sirun, jota on käyttänyt mm. Microsoft Zune HD -musiikkisoittimessaan. Toisen sukupolven kaksiytimistä Tegra 2:ta ei vielä ole nähty missään kaupallisissa tuotteissa.

Toimitusjohtaja perustelee ARM-valmistajaksi ryhtymistä hyvillä kasvunäkymillä, "ARM on maailman nopeiten kasvava prosessoriarkkitehtuuri tällä hetkellä. ARM tukee parhaiten Googlen Androidia, joka on tällä hetkellä maailman nopeiten kasvava käyttöjärjestelmä."

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille