Eurocomilta kolmen teratavun tallennustilalla varustettuja kannettavia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Eurocomilta kolmen teratavun tallennustilalla varustettuja kannettavia
Nykyään villityksenä kannettavien tallennusratkaisujen kohdalla on nopeat SSD-levyt. Perinteiset kovalevyt ovat pitäneet hyvin pintansa erityisesti hintapolitiikan, mutta myös suuremman tallennuskapasiteetin ansiosta. Tietokonevalmistaja Eurocom on nyt ilmoittanut tuovansa ensimmäisenä yrityksenä koskaan kannettaviin kolmen teratavun edestä tallennustilaa. Eurocom on siis onnistunut ratkaisemaan yhden kannettavien haittapuolen pöytäkoneisiin nähden.


Eurocom onnistui puristamaan suuren tallennustilan Seagaten valmistamien 750 gigatavun kovalevyjen ansiosta. Kannettavasta löytyy yhteensä neljä 2,5 tuuman kovalevyjä, joiden kierrosnopeus on 7200. Eurocomin mukaan seuraaviin malleihin on mahdollista saada kolmen teran tallennustila: D900F Panther, X8100 Leopard ja tulevaan X7200 Panther 2.0. Viimeisessä mallissa on itse asiassa tilaa korkeussuunnassa 12,5 millimetriä (perinteisen 2,5 tuuman kovalevyn korkeus 9,5 mm), jolloin sisään mahtuu yhteensä 4 TB:n edestä tallennustilaa. Kovalevyt on mahdollista asettaa seuraaviin RAID-konfiguraatioihin: 0, 1, 5 tai 10.

Eurocomin kannettavien ominaisuudet eivät jää pelkästään tallennustilan tasolle, vaan jytyä löytyy muistakin osista. Koneeseensa saa halutessaan esimerkiksi Core i7-980X -prosessorin ja CrossFiren tai SLI:n. Monilla herahtaa jo varmasti vesi jo kielelle, mutta ominaisuudet eivät tule ilman kompromisseja. Kevyin malli painaa neljä kiloa ja virtalähteeksi vaaditaan 220 wattinen. Painavin malli painaa 5,6 kilogrammaa (viisi minikannettavaa). Esimerkiksi Panther 2.0 -mallille Eurocom lupaa verkkosivuillaan 1,5 tunnin akunkestoa, joten pitkille bussi- tai junamatkoille ei kannata lähteä yhden akun varassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille