Nvidia: Toinen vuosineljännes 141 miljoonaa tappiollinen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia: Toinen vuosineljännes 141 miljoonaa tappiollinen
Nvidian julkaisemien tulostietojen mukaan vuoden toinen neljännes päättyi liikevaihdon osalta 811 miljoonaan dollariin, mikä on noin 100 - 150 miljoonaa aiemmin odotettua huonompi. Vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna tulos laski 19 prosenttia. Samalla yritys kertoi tehneensä 141 miljoonaa tappiota päättyneen neljänneksen aikana.

Syynä huonoon tulokseen on yhtiön mukaan kuluttajatuotteiden heikko kysyntä. Nvidian mukaan heikko tulos kuluttajamarkkinoilla johtuu erityisesti muistin kasvaneista hinnoista, mikä sai kuluttajat Euroopassa ja Kiinassa siirtymään pienemmän katteen tuottaviin halvemman hintaluokan tuotteisiin. Tuloskuntoa rasitti myös jo aiemmin tiedossa olleet ylimääräiset kulut, jotka aiheutuivat siruissa käytetyistä viallisista kotelointimateriaaleista. Viallisia materiaaleja on käytetty MCP (piirisarja) sekä GPU-tuotteissa ennen heinäkuuta 2008. Heikkolaatuisia tuotteita on asennettu pääosin kannettaviin tietokoneisiin.

Xbit laboratoriesin uutinen aiheesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille