AMD julkaisemassa uusia prosessoreita syyskuussa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

AMD julkaisemassa uusia prosessoreita syyskuussa
X-bit labsin lähteiden mukaan AMD on aikeissa julkaista syyskuun 21. uusia suorittimia markkinoille. Kaksi uutta prosessoria tulevat olemaan kuusiytiminen Phenom II X6 1075T (3, GHz/3,5 GHz TurboCore 9 MB välimuistilla), joka asettuu nykyisten 1055T ja 1090T -prosessorien väliin, sekä Phenom II X4 970 (3,5 GHz 8 MB välimuistilla), joka asettuu nykyisen Phenom II X4 965 -prosessorin yläpuolelle.

Arvioidut hinnat näille suorittimille tulevat olemaan 230-240$ kuusiytimiselle ja alle 200$ neliytimiselle suorittimelle. Suomessa hinnat asettunevat 1055T ja 965BE hintojen (n. 200€ ja 170€) yläpuolelle. AMD on myös julkaisemassa Phenom II X2 560 ja Athlon II X4 645 -suorittimet noin 100$ budjettiluokkaan.

AMDn neljännneskatsauksessa antamien tietojen mukaan se pyrkii laajentamaan nykyistä tarjontaansa kuusiytimisten Thuban-prosessoriensa avulla, mutta myös uutta arkkitehtuuria on suunnitteilla jo tälle vuodelle Ontario-koodinimellisten APU-suorittimien muodossa. Uuteen Bobcat-arkkitehtuuriin perustuva vähävirtainen piiri pitää sisällään kaksi ydintä sekä grafiikkapiirin, ja Ontarion on tarkoitus siirtyä tuotantoon tämän vuoden puolella kilpailemaan Intelin Atomin kanssa vähävirtaisissa ratkaisuissa. Uusia Bulldozer-arkkitehtuurin perustuvia suorittimia on luvassa ensi vuonna.

Päivitys: 1075T-malli on listattu jo nyt useissa euromaissa, ja hinnat alkavat 225 eurosta ylöspäin.

3 kommenttia

dRD
Kommenttitestausta..
teemu
Originally posted by dRD:
Kommenttitestausta..
Näyttää toimivan.

Teemu Pärssinen
Administrator, Web Designer
http://www.AfterDawn.com http://twitter.com/tparssinen

dRD
Originally posted by teemu:
Originally posted by dRD:
Kommenttitestausta..
Näyttää toimivan.
Mitenkäs replyn reply...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille