Nvidian GTX 480 SP512 "testattu", todettu eksyneeksi harviaksi.

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidian GTX 480 SP512 "testattu", todettu eksyneeksi harviaksi.
Kiinalainen Expreview-sivusto on oletetusti saanut käsiinsä julkaisemattoman 512SP-version Nvidian GF100-piiristä, ja on nyt tehnyt pikaiset testiajot joiden mukaan uusi, mahdollisesti GTX 485 -nimellä varustettu kortti olisi keskimäärin 5% nopeampi kuin tällä hetkellä myynnissä oleva leikattu GTX 480.

Yllättävintä tuloksissa lienee laitteiston kokonaisvirrankulutus rasituksessa, joka on testien mukaan noussut GTX 480n 440 watista GTX 485n hurjaan 644 wattiin. Tämä tulos kyseenalaistaakin testien paikkansapitävyyden, sillä käsittämätön yli kahden sadan watin ero ei ole selitettävissä pelkästään kaikkien SP-yksiköiden aukaisemisella.

Nvidia on myös julkaissut GTX 460 -näytönohjaimen joka perustuu GF104-piiriin josta on myös disabloitu shader-yksiköitä täydestä 384 yksiköstä 334 yksikköön. Myös GF104-piiristä odotetaan täysimittaista GTX 475 -versiota. Huhujen mukaan Nvidia olisi mahdollisesti julkaisemassa GTX 475 ja GTX 485 -piirit kilpailemaan ATIn uuden näytönohjainsukupolven kanssa jonka pitäisi AMD:n toimitusjohtajan Dirk Meyerin mukaan tulla vielä tämän vuoden puolella.

Southern Island -koodinimellinen piirin oletetaan olevan hybridimalli jossa käytettäisiin osittain vanhaa ja uutta arkkitehtuuria, kompromissina 32nm viivanleveystekniikan peruuntuessa. Korttien julkaisun lisäksi ATI on ottanut myös loanheittokoneen käyttöön, tekemällä YouTubeen videon jossa vitsaillaan Fermin virrankulutukselle ja kuumuudelle.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille