Gainwardilta 2 GB:n GTX 460

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Gainwardilta 2 GB:n GTX 460
Aiemmin Nvidian GeForce GTX 460 näytönohjaimia on saanut kahtena eri versiona: 768 megatavun ja yhden gigatavun muisteilla. Muistia ei ole ilmeisesti vieläkään tarpeeksi paljon, sillä Gainward sekoittaa pakkaa tuomalla kahden gigatavun GTX 460 -näytönohjaimen.

Gainward GTX 460 2GB "Golden Samplessa" on käytetty samaa 256-bittistä muistiväylää kuin yhden gigatavun versiossakin, joten kaistanleveyttä ei ole tullut aiempaan verrattuna yhtään enempää. Uutuusnäytönohjain on tehtaalla valmiiksi ylikellotettu GPU:n osalta 675 MHz:sta 700 MHz:iin. Muistien osalta taajuudet on jätetty rauhaan, 3600 MHz. Näytönohjaimesta löytyy yhdet HDMI- ja VGA-paikat sekä kaksi DVI-porttia.

Gainward markkinoi Golden Sample -sarjaansa ylikellottajille paremmilla suunnitteluratkaisuilla ja paremmalla jäähdytyksellä. Jäähdytystä hoitamaan on valittu kuuden millimetrin vesitäytteiset heatpipe-putket ja 80 millimetrin jäähdytin. Nähtäväksi jää miten muistin tuplaaminen vaikuttaa muistien ylikellotusmahdollisuuksiin.

Mihin tällaisia muisteja tarvitaan? Ehkä jotkut GPU-ohjelmoijat, jotka eivät kuitenkaan halua kipata säästöjään Tesla-malleihin, löytävät tästä vastinetta rahalleen. Pelaajien kannalta tällaisilla kapasiteeteilla ei ole mitään hyötyä, ainakaan tällä hetkellä. Tulevaisuudesta ei tiedä, sillä pelien yksityiskohtaisuus vain lisääntyy. Tuotteen hinnoittelusta ei vielä tiedetä paljoa, mutta Anandtechin saamien tietojen mukaan hinta asettuisi 280 dollarin tienoille. Se tarkoittaisi jäämistä GTX 470:n (1 GB) ja GTX 460:n (1 GB) väliin. Suorituskyky ja kellotettavuus lopulta osoittavat GTX 460 2GB:n hankinnan järkevyyden.

Varmoja tietoja toimitusten alkamisesta ei ole, mutta Gainwardin uskotaan aloittavan sen niin nopeasti kuin mahdollista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille