Apple vetäytyy ympäristösertifikaatista

Panu Roivas
8. heinäkuuta, 2012 12:40

Vuonna 2006 julkaistu Electronic Product Enviromental Assesment Tool (EPEAT) arvioi elektroniikkatuotteiden ympäristöystävällisyyttä ja sertifioi tuotteet bronze, silver tai gold -merkinnällä. Applella on nykyään 39 sertifioitua laitetta, mutta jatkossa se jättää EPEAT-sertifioinnin väliin.
Applen mukaan syynä on EPEATin tiukat vaatimukset merkinnälle. Applen vetäytyminen EPEATista on nähtävissä muun muassa uudessa Retina MacBook Pro:ssa, jonka akku on liimattu paikalleen, mikä tekee komponentin kierrättämisestä mahdottoman.
Applen päätös saattaa kuitenkin johtaa myynnin pienemiseen. Muun muassa USA:n valtion ostoista 95% on oltava EPEAT-sertifioituja, ja 25% yliopistoista vaatii EPEAT-merkintää, ja 75% suosii sitä. Apple väittää edelleen tekevän kaikkensa ympäristöystävällisyyden puolesta, mutta monien mielestä Applen puheet jäävät puheiden tasolle.
iFixitin vastikään julkaisemassa artikkelissa summataan asia ytimekkäästi: "Applen päätös luopua yksinkertaisimmistakin ekostandardeista on osoitus siitä, että kuluista riippumatta, design on ympäristöä tärkeämpi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple EPEAT ympäristö sertifikaatti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.