Microsoft kehittämässä kahta uutta Xbox-konsolia?

Panu Roivas
25. marraskuuta, 2011 15:03

Uusimpien konsolihuhujen mukaan Microsoft on kehittämässä kahta selvästi erilaista versiota tulevasta Xbox-konsolista, jonka huhutaan julkistettavan CES-messuilla ensi tammikuussa.
Perinteisesti konsoleista on ollut halvempia ja kalliimpia versioita jotka ovat erottuneet muun muassa kiintolevykapasiteetiltaan, mutta huhun mukaan uuden Xbox-sukupolven mallien väliset erot olisivat entistä merkittävämmät, ja tarjolla olisi kallis ns. hardcore-malli sekä halvempi casual-malli.
Halvemman version tarkoituksena olisi toimia set-top -laitteena, jolla voisi käyttää netin videostreamauspalveluita kuten Netflixiä. Lisäksi konsoli riittäisi kevyempään Live Arcade ja Kinect -pelailuun. Kalliimpi versio olisi sen sijaan todellinen 360:n korvaaja jossa on optinen asema ja kiintolevy sekä taaksepäin yhteensopivuus vanhojen pelien kanssa.
Taustasyynä kahteen selvästi erilaiseen versioon olisi käyttäjäkunnan kasvattaminen, sillä kevyempää pelailua harrastavat eivät välttämättä halua maksaa suuria summia uudesta konsolista, joten riisutun casual-mallin kehittäminen vaikuttaisi loogiselta. Microsoftilla ollaan varmasti halukkaita kilpailemaan Nintendon tällä hetkellä valtaamista casual-markkinoista, eikä Microsoftin nykyinen Xbox+Kinect ole tällä hetkellä halvin tai paras ratkaisu siihen.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.