Video: Peter Jackson esittelee Hobitin 5K-resoluution kameroita ja 3D:tä

Panu Roivas
6. marraskuuta, 2011 20:53

Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogian luoja Peter Jackson on parhaillaan työstämässä elokuvaversiota J.R.R. Tolkienin Hobitti-kirjasta, ja tälläkin kertaa Jackson aikoo ottaa kaiken irti uudesta elokuvatekniikasta, mukaan lukien 5K-resoluutio ja 3D.
Videolla Jackson esittelee 5K-resoluution Red Epic -kameroita, ja Hobitti kuvataan yhteensä 48:lla Red Epicillä. Hobitin erikoisuuksia ovat 5K-resoluution lisäksi 48 FPS:n nopeudella kuvaus ja 3D. Jacksonin mukaan hän olisi kuvannut myös Sormusten Herran 3D:nä jos tekniikka olisi ollut kypsä silloin. Ongelmana Red Epicien käytössä on kuulemma ollut 3D-efektin luominen, sillä kookkaita linssejä ei ole saatu tarpeeksi lähekkäin luonnollista 3D-efektiä varten, joten kuvaajat joutuivat turvautumaan 3eality-yrityksen tarjoamaan ratkaisuun, eli peiliheijastuksen kautta kuvaamiseen.
Jackson vaikuttaa videolla hyvin innostuneelta 3D-efektistä, joten luultavasti kuvauksessa on todella panostettu siihen ettei 3D ole pelkkä myyntikikka. Bilbo ja kääpiöt nähdään 3D:nä valkokankaalla jouluna 2012.

Lue myös nämä
Tägit
resoluutio 5K hobitti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.